Rio de Janeiro

Rio de Janeiro bezienswaardigheden en activiteiten

‘There’s is no place like Rio’. Deze fantastische stad lijkt het allemaal te hebben: een rijke geschiedenis en cultuur, een booming uitgaansleven én prachtige stranden om volledig bij te komen. Dit alles gelegen in een groene omgeving, met mysterieuze rotsen opdoemende uit de zee. De sfeer in deze bruisende metropool is moeilijk te omschrijven, dus; ga er vooral naartoe om het zelf te ervaren.

Bezoekwaardige hotspots in Rio

Hoewel ‘van de gebaande paden treden’ vaak minstens net zo leuk is als het bezoeken van de toeristische hotspots, kent Rio de Janeiro enkele highlights die we toch echt aanraden te bezoeken. Al is het maar om van de prachtige uitzichten te genieten. Zoals Pão de Acúcar; deze iconische 396 meter hoge berg is te bereiken met een kabelbaan en biedt een indrukwekkend uitzicht over de stad.
Ook Cristo Redentor mag je niet missen. Bewonder de schoonheid van Rio vanaf een geheel ander aanzicht en breng jezelf naar de 710 meter hoge top genaamd Corcovado, mét het beroemde Christus-beeld. Neem hiervoor een shuttle vanaf Paineiras, een bus of loop naar boven, maar vooral: gá. Geen écht uitzichtpunt, maar wel bijzonder om te bezoeken is Escaderia Selarón. Deze wereldberoemde gekleurde trap met 215  treden vormt de nalatenschap van de excentrieke Chileense kunstenaar Selarón die in 2012 aan de voet van de trappen stierf. De trap bevat meer dan 2000 tegels, afkomstig uit 120 landen. Een kunstwerk in de straten van de leuke wijk Lapa.

Activiteiten en bezienswaardigheden Rio de Janeiro

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

GlobeHopper reistips Brazilië

Andere tips in Brazilië

Paraty

Morro de Sao Paulo

Salvador de Bahia