Restaurants en cafés op Don Det

Restaurants en cafes op Don Det

Don Det heeft het grootste aanbod aan restaurants en cafés en de meeste kun je vinden binnen een straal van enkele honderden meters vanaf de pier, aan de noordzijde van het eiland. Onze favorieten op een rij:

Adam’s

Adam’s is de favoriete ‘hangout’ voor backpackers. Wil je andere reizigers ontmoeten, dan is dit dé plek op Don Det. Dit café heeft zowel aan de straatkant als aan de rivierzijde zitjes met kussens waar je heerlijk kunt hangen. Films kun je de hele dag door kijken, zoek zelf de film van jouw voorkeur uit op de laptop. Het menu heeft simpele Westerse en Aziatische gerechten, zoals noedels, pad thai, broodjes en burgers. Ook is er een apart ijsmenu met de naam Mister Wips. Als je een liefhebber bent; probeer ‘Mister Wips Wonder’; een creatie met wafels, 4 smaken ijs, marshmallows, Oreo koekjes, M&M’s en chocoladesaus… smullen!
Je kunt bij Adam’s ook shisha’s huren. En hou je van een jointje? Die mag je hier roken, bovendien kun je elk gerecht en elke shake bij Adam’s ‘happy’ bestellen voor een meerprijs van 20.000 Kip op de standaard prijs.

Adams Bar en Restaurant Don Det
Ontbijten met mooi uitzicht op de Mekong bij Little Eden restaurant

Little Eden Restaurant

Little Eden Restaurant, onderdeel van het gelijknamige hotel, is de perfecte plek om de zonsondergang te bekijken onder het genot van een lokaal biertje. Je kunt ook als niet-hotelgast gewoon in het restaurant eten. Het menu heeft Laotiaanse en Westerse gerechten, inclusief enkele Europese specials van de West-Vlaamse eigenaar.

Kea Backpackers

Kea Backpackers is een klein restaurantje in een zijstraat van de hoofdweg. Het populaire cafeetje telt slechts enkele tafeltjes, maar het terras zit vaak vol. Vooral ’s morgens; het restaurant serveert een beperkt maar prima ontbijt met diverse Westerse gerechten. Heb je zin in ‘iets gezonds’; wij vonden de yoghurt-muesli-fruit een aanrader.

Kea Backpackers Paradise Bar en restaurant
Cloud 9 restaurant en bar op Don Det

Cloud 9

Tegenover Kea Backpackers vind je Cloud 9, eveneens een klein restaurant waar je binnen kunt zitten. Probeer de homemade cakes, vers gemaakt en om te smullen.

Jasmin Restaurant

Prachtig aan de rivier gelegen restaurant met heerlijke Indiase en Maleisische gerechten. Voor als je een keer ‘iets anders’ wilt eten op Don Det.

Jasmin Indiaas restaurant Don Det

Andere tips op Don Det

Don Det en Don Khon

4000 Islands