Plan je bezoek aan Zhangjiajie: beste route en tijdsplanning

Plan je bezoek aan Zhangjiajie beste route en tijdsplanning

Zhangjiajie National Park in China is een uitgestrekt gebied dat bestaat uit twee nationale parken, meerdere highlights die je móet zien en twee steden die als uitvalsbasis kunnen fungeren. Lees in het kort de verschillende plekken die je in Zhangjiajie kunt bezoeken.

Omdat het maken van een planning niet altijd makkelijk is met zoveel bezienswaardigheden, zetten wij hieronder een ideale reisroute en tijdsplanning op een rij. Onderaan vind je onze tips voor hotels, hostels en eventuele tours.

Dag 1: Aankomst in Zhangjiajie stad.

Regel je tickets voor Tianmen Mountain voor de volgende dag indien je op tijd arriveert. Kom je al vroeg in de ochtend aan in Zhangjiajie stad, dan kun je direct verder met het programma voor dag 2.

Overnacht in Zhangjiajie stad. Hier vind je onze tips voor leuke hotels en hostels in Zhangjiajie stad.

Dag 2: Tianmen Mountain.

Neem de kabelbaan vanuit het centrum van Zhangjiajie stad naar Tianmen Mountain. Maak hier een wandeling over de klifpaden en de glazen skywalks, bekijk de Tianmen Cave, neem de stoeltjeslift omhoog en pak de bus naar beneden via de weg met 99 bochten.

Overnacht in Zhangjiajie stad.

Dag 3: Zhangjiajie National Forest Park met Golden Whip Stream

Pak al vroeg de bus naar Wulingyuan en check in bij een hotel in deze stad. Ga vervolgens naar de ingangspoort voor het Zhangjiajie National Forest Park (Wulingyuan Scenic Area) en koop je 4-daagse toegangspas voor dit gebied.
Hierna kun je met de pendelbussen bij de ingang naar elke plek in het park reizen. Omdat de ochtend inmiddels waarschijnlijk is verstreken, raden we aan om te beginnen met de wandelingen langs de Golden Whip Stream. Zo zie je de mooie natuur vanaf de voet van de karstbergen voordat je de pieken gaat verkennen. Pak hiervoor de bus naar de stop ‘Water Winding Four Gates’ en wandel tot de bushalte ‘National Forest Park Station’. Bij deze route betaal je bij het eindpunt 10 Yuan om weer teruggebracht te worden naar Wulingyuan.

Overnacht in Wulingyuan. Hier vind je onze tips voor hotels en hostels in Wulingyuan – direct bij de ingang van het Zhangjiajie National Park

Dag 4: Bailong Elevator – Avatar Hallelujah Mountain – uitzichtplatforms

Pak ’s morgens de parkbus naar het Bailong Elevator Down Station. Neem hier de indrukwekkende 330 meter hoge lift langs de bergwand omhoog. Wil je het thuisfront even laten weten waar je uithangt? Bovenop als je uit de lift stapt heb je gratis Wifi én een fantastisch uitzicht.
Maak vanuit het ‘Upper Station’ de busrit richting het eerste uitzichtplatform. Hier kun je rondwandelen langs o.a. de Greatest Natural Bridge en natuurlijk Heaven Pillar, oftewel; Avatar Hallelujah Mountain.

Neem in de middag de Wulingyuan – Grand Canyon bus (30 minuten) en bezoek de duizelingwekkende Glazen Brug in de Zhangjiajie Grand Canyon. Zorg dat je je tickets van tevoren hebt gekocht.

Is de glazen brug gesloten, dan is de Tuanbo Mansion een alternatief voor deze middag. Neem de bus naar Wulong Village en wandel langs de bergpaden. De klim naar Tuanbo Mansion, een minidorp bovenop een bergpiek, is pittig (je klimt zelfs door een rotsspleet!) maar de moeite waard. Bovenop Tuanbo Mansion kun je enkele griezelig uitziende stalen trappen beklimmen voor een fenomenaal uitzicht.

Overnacht in Wulingyuan

Dag 5: Tianzi Mountain per kabelbaan – wandeling naar beneden

Tianzi Mountain mag je niet missen tijdens je bezoek aan Zhangjiajie. Wij vonden dit de meest indrukwekkend plek in het gehele nationale park, vooral ook omdat het er iets minder druk is dan bij de Avatar Hallelujah Mountain.
Neem de parkbus naar het ‘Down Station’ van de Tianzi Mountain Cable Car. Neem vervolgens de kabelbaan omhoog. Zo’n uitzicht heb je nooit eerder gezien; de kabelbaan neemt je mee door de pieken van het karstgebergte!
Vanuit het ‘Upper Station’ maak je een korte busrit richting Helong Park. Hier kun je een prachtige route naar beneden volgen, langs allerlei mooie uitzichtpunten. Zorg dat je de route kiest richting Three Sisters Peaks en de Ten Mile Natural Gallery. Je doet hier een paar uur over en de trappen gaan niet alleen naar beneden, af en toe klim je ook stukjes omhoog. (Wil je deze trappen in de tegengestelde richting beklimmen, omhoog, bereid je dan voor op een zeer pittige klim).
Bij de bodem aangekomen, kun je het laatste stukje van de route afleggen per Sightseeing Mini Train of gewoon lopen tot de bushalte.

Overnacht in Wulingyuan of pak een bus/trein/vliegtuig naar de volgende bestemming. 

Extra mogelijkheden:

Omdat je na deze route 3 dagen hebt gebruikt van je 4-daagse toegangspas voor het Zhangjiajie National Park, kun je natuurlijk nog een dag het park ingaan indien je de tijd hebt. Overweeg een bezoek aan Tuanbo Mansion, de Huanglong Cave of Baofeng Lake.

Wil je Zhangjiajie en graag met een tour bezoeken? Dit zijn onze tips (inclusief tickets):

  1. Boek een privé dagtocht naar Avatar Mountain en de ‘Glass Bridge of Zhangjiajie’. Inclusief: tickets voor het Zhangjiajie Nat. Park en tickets voor de glazen brug. Bekijk & boek hier.
  2. Entree tickets voor de Grand Canyon van Zhangjiajie & de Glass Bridge – met privé-autotransfer vanuit Wulingyuan Area Hotel (retour). Bekijk en boek hier.
  3. Groepstour: Dagtour naar Zhangjiajie Grand Canyon & Glass Bridge inclusief tickets. Bekijk en boek hier.
  4. Of bekijk hier alle tours naar Zhangjiajie en Tianmen Mountain.

Hotels bij Zhangjiajie National Park

Om dicht bij de ingang van het park te verblijven, moet je overnachten in het dorpje Wulingyuan. Onze tips:

Budget hotel/hostel: Wij hebben geslapen in het Zhangjiajie Peakcap Backpacker Hostel: erg leuk en dichtbij het park. Ook het Wulingyuantuniu Youth Hostel is een goede keuze. (Beide met privékamers en gedeelde slaapzalen).
Middenklasse hotel: Easy Stay Mountain View Hotel is een goed middenklasse hotel vlakbij de parkingang.
Luxe hotel: No.5 Valley Inn is een mooie natuur-lodge dichtbij de westelijke ingang van het Zhangjiajie park. Het Pullman Hotel is een goede keuze indien je in Wulingyuan vlakbij de hoofdingang van het park wilt verblijven.

Kijk hier voor onze hoteltips in Zhangjiajie-Stad.

Reisinformatie China

Beste reistijd China: april, mei, september en oktober
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Vliegtickets.nl
Vliegtijd China: Tussen de 10 en 11,5 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: Kras of Your Planet Travel
Leukste reizen voor gezinnen: Local Hero Travel of Fox Verre Reizen
Visum China: E-visums.nl
Bekijk en vergelijk vakanties en rondreizen China

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

Andere tips in Zhangjiajie

Tianzi Mountain kabelbaan

Tianmen Mountain & ’s werelds langste kabelbaan (Zhangjiajie)

Avatar Hallelujah Mountain – Zhangjiajie

Rondreizen met Zhangjiajie

Rondreis China; Mooiste natuurgebieden en steden per trein