Pakse

Pakse Laos

Pakse is de vredige hoofdstad van de provincie Champasak in Zuid-Laos, gelegen aan de oevers van de Mekong Rivier. De brede straten worden zo nu en dan gesierd door een opvallend koloniaal pand, een Franse bakkerij of een kleurrijke tempel. De meest opvallende tempel, Wat Phou, ligt een stukje buiten het stadscentrum en is het bewijs dat Pakse ooit deel uitmaakte van het machtige Khmer-rijk dat zijn epicentrum had in het Cambodjaanse Angkor Wat.
Pakse is de perfecte uitvalsbasis voor het verkennen van de het Bolaven Plateau; een prachtig natuurgebied dat bekend staat om zijn vele watervallen, koffieplantages, typisch Laotiaanse plattelandsdorpen en etnische minderheden die je er kunt ontmoeten.

Hoe kom je in Pakse

Reis je vanuit Cambodja naar Laos of omgekeerd, zorg dan dat je een stop maakt in Pakse om enkele dagen het Bolaven Plateau in te trekken. Vanaf de Cambodjaanse grens bereik je Pakse in circa 3 uur, evenals vanuit de zuidelijk gelegen 4000 Islands en Don Det. Reis je naar Vientiane, hou dan rekening met een busrit van 10 uur (per nachtbus). Al kun je onderweg uitstappen in Thakhaek of Savannakhet om aldaar de omgeving te verkennen. Rechtstreekse vluchten naar Pakse vertrekken vanuit Vientiane, Luang Prabang, Bangkok, Siem Reap en Ho Chi Minh City.

Activiteiten en bezienswaardigheden in Pakse

GlobeHopper reistips

Top 3 in Pakse