One World Trade Center

One World Trade Center New York

Het One World Trade Center, voorheen de Freedom Tower geheten, is met 541 meter het hoogste gebouw van het Amerikaanse continent. De toren is in de plaats gekomen voor het verwoestte World Trade Center. De ‘Twin Towers’ werden tijdens de aanslagen van 11 september 2001 totaal verwoest. Daarbij kwamen bijna 3000 mensen om het leven. Het nieuwe One World Trade Center staat vrijwel op dezelfde plek en werd geopend in 2014. Op het dak vind je de One World Observatory: een observatiedeck met het hoogste uitzicht over New York.

Ontwerp van het One World Trade Center

Het One World Trade Center is een ontwerp van Daniel Libeskind en David Childs. Libeskind werd na een ontwerpwedstrijd als winnaar gekozen door de gouverneur van New York. Later is het ontwerp vaak bijgeschaafd, waardoor eigenlijk alleen de hoogte van het gebouw nog uit het oorspronkelijke ontwerp is overgebleven: 541 meter, oftewel 1776 Amerikaanse ‘feet’. De hoogte verwijst naar het jaar 1776, waarin de Amerikaanse Onafhankelijkheidsverklaring werd ondertekend.

99 Verdiepingen

Het One World Trade Center wordt verhuurd aan verschillende bedrijven. Uitgever Condé Nast is veruit de grootste huurder met 24 van de in totaal 99 verdiepingen. Daarvan zijn er 94 bovengronds en 5 ondergronds. Toch zul je zien dat de bovenste verdieping nummer 104 heeft. Dat komt doordat er in de nummering een aantal etages zijn overgeslagen.

One World Observatory

Wil je New York bewonderen vanaf één van de hoogste uitkijktorens in de stad? Bezoek dan de One World Observatory. De lift neemt je in 47 seconden naar de 102e verdieping. Daar aangekomen kun je New Yorks beroemde highlights spotten van achter de glazen ramen. Er is ook een restaurant waar je op grote hoogte kunt genieten van een diner of een cocktail.

Tickets One World Observatory

Tickets voor de One World Observatory kun je online kopen waarbij je ook nog eens de rij overslaat bij het One World Trade Center. Entreetickets bedragen circa € 33,- per volwassene, 65 plussers betalen € 31,-, voor kinderen van 6 tot 12 jaar zijn de kosten € 27,- per kind en kinderen van 5 jaar of jonger hebben gratis toegang.

Op drie na hoogste gebouw ter wereld

Op dit moment is het One World Trade Center het op drie na hoogste gebouw ter wereld.  Alleen de Abraj Al Bait-toren in Mekka, de Shanghai Tower in Shanghai en de Burj Khalifa in Dubai zijn hoger.

Tip: combineer je bezoek aan het One World Trade Center met het naastgelegen 9/11 Memorial en Museum.

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten