Omah Kecebong Guesthouse Yogyakarta

Omah Kecebong Guesthouse Jogjakarta Indonesie

Het sfeervolle Omah Kecebong is een kleinschalig guesthouse net buiten Yogyakarta (ook bekend als Jogjakarta) gelegen, tussen de rijstvelden en traditionele Javaanse dorpen. Een heerlijke uitvalsbasis voor je bezoek aan Jogjakarta waar je bovendien kennis maakt met de Javaanse cultuur.

Javaanse kamers

Omah Kecebong biedt 5 kamers in heel verschillende lokale stijlen. Van luxe bamboe bungalows tot een familiekamer (tot 6 personen) met keuken. Klein maar knus zijn de beide traditionele houten huisjes waar je geheel in lokale sferen overnacht. Alle kamers zijn gemaakt van bamboe en hout en beschikken onder andere over een eigen badkamer, televisie en airconditioning.

Restaurant

Bij het guesthouse is een gezellig restaurant aanwezig waar de lekkerste Indonesische gerechten worden geserveerd. Probeer bijvoorbeeld de saté, nasi pecial, nasi bakar, ayam goreng, gebakken banaan en en tempeh-gerechten. Ook verse juices en overheerlijke kruidentheedranken staat op het menu. De meeste gerechten bedragen bovendien minder dan € 3,- per maaltijd.
Het restaurant is ook open voor bezoekers die niet in het guesthouse verblijven. Dagelijks ontmoet je er meerdere gezinnen uit Jogjakarta die komen lunchen of dineren bij Omah Kecebong.
Enkele avonden per week krijgen vrouwen uit het nabijgelegen dorp muziekles bij het restaurant. Het guesthouse verzorgt de Indonesische instrumenten voor deze les om betrokkenheid met de omgeving te creeëren, terwijl hotelgasten de kans krijgen om kennis te maken met Javaanse muziek.

Hydrocultuur

Verspreid over het terrein vind je overal knusse zitjes, bamboehuisjes en andere plekken om te relaxen terwijl je geniet van de geluiden van kikkers en krekels om je heen. Omah Kecebong betekent dan ook ‘kikkervisje’. Veel groenten en kruiden die in het restaurant worden gebruikt, worden verbouwd in een hydrocultuur systeem en kas op het terrein.

Tours bij Omah Kecebong; maak kennis met de Javaanse cultuur

Uniek aan dit verblijf, is niet alleen de ligging midden in de aantrekkelijke ‘countryside’ van Yogyakarta. Het zijn vooral de culturele tours die je verblijf onvergetelijk zullen maken. Omah Kecebong biedt geweldige mogelijkheden om kennis te maken met het leven op Java. Maak een rit met een ossenkar door de omgeving terwijl je zelf gekleed bent in authentiek Javaanse kleding. Leer hoe je rijst plant in de lokale rijstvelden. Rijd mee op een ossenploeg. Of maak een fietstocht met gids langs de dorpen in de omgeving. Omah Kecebong beschikt ook over leuke buitenspellen voor kinderen en een eigen speelveld.

In gesprek met de eigenaar

Eigenaar Hasan Prayogo opende Omah Kecebong in 2015 na vele jaren in het toerisme te hebben gewerkt. Hij wilde zijn gasten meer bieden dan enkel een verblijf. “Het gaat om een gehele culturele ervaring”, vertelt hij. “Ik ben voor mijn werk veel in het buitenland geweest, ook in Nederland. Net als in Volendam, bieden wij de mogelijkheid om traditionele lokale kleding te passen. Alleen krijg je er hier een volledig programma bij waarbij je met een ossenkar door de lokale dorpjes en langs de rijstvelden trekt”. De eigenaar heeft zelf 2 jonge kinderen en weet wat gezinnen aanspreekt. Maar ook voor bezoekers zonder kids is dit een leuke manier om zich te verdiepen in de lokale levenswijze.

Onze ervaringen bij Omah Kecebong

Het guesthouse ontvangt regelmatig basisschoolleerlingen uit Yogyakarta, die deelnemen aan de activiteiten. Wij hadden het geluk om tijdens ons verblijf een schoolklas te treffen en vermaakten ons een middag lang met deze enthousiaste kinderen.
Omah Kecebong is een geweldige keuze voor je hotelverblijf in Yogyakarta. Het guesthouse ligt op circa 15 minuten rijden buiten het centrum en biedt veel meer dan een hotel alleen. Maak kennis met de cultuur en tradities van Java en laat je in de watten leggen door het vriendelijke personeel. Gezinnen met kinderen krijgen hier een onvergetelijke ervaring én de mooiste foto’s en filmpjes om thuis nog van na te genieten. Maar ook wij vonden het één van de meest bijzondere guesthouses tijdens onze reis door Indonesië, een aanrader!

Bekijk Omah Kecebong Guesthouse in deze 360 graden video

Klik en beweeg met je muis over de video om rond te kijken.