Night Market Luang Prabang

Night market Luang Prabang

De avondmarkt of ‘night market’ in Luang Prabang is één van de leukste souvenirmarkten in dit deel van Azië. De markt beslaat vrijwel de gehele straat Th Sisavangvong.

Souvenirs

Verkopers stallen hun kleedjes uit rond 17.30 uur en bieden talloze lokale producten aan; handgemaakte tassen, Hmong kleden, t-shirts, sloffen met olifanten, geborduurde kinderboekjes, sieraden, beeldjes, schilderijen van monniken en landschappen die ‘live’ op de markt worden gemaakt, enzovoort. Wil je het thuisfront verrassen met souvenirs of zelf een leuk aandenken uit Laos mee naar huis nemen, dan is dít de plek om je aankopen te doen. Afdingen hoort er uiteraard bij, zoals op elke markt in Azië, maar de startprijzen zijn over het algemeen al redelijk. Een prima markt om te leren ‘afdingen voor beginners’.

Lekkernijen en buffetten op de Night Market

Ook voor eten en drinken ben je op de avondmarkt aan het juiste adres. Tientallen kraampjes bieden vers gemaakte sandwiches en fruit shakes aan. Maar de echte verrassing zit in de buffetten. In enkele zijstraatjes vind je een vers vegetarisch buffet vanaf 10.000 of 15.000 Kip, iets meer als je vlees toevoegt, waarbij je je bord zo vol mag laden als je wilt. Diverse soorten noedels, groenten, tofu, papaja, gefrituurde banaan, pompoen of aardappel en gekruide rijst zijn slechts een paar voorbeelden. Heerlijk, goedkoop en vers Aziatisch eten dat bovendien wonderbaarlijk ‘vlieg vrij’ wordt gehouden. Een aanrader!

Andere tips in Luang Prabang

Aalmoes ceremonie

Hotels in Luang Prabang

Rivieroever Luang Prabang