Nha Trang

Nha Trang reistips activiteiten en bezienswaardigheden

Nha Trang heeft nog het meest weg van een drukke Spaanse badplaats aan de Costa del Sol. Hier vind je brede zandstranden, een boulevard die wordt geflankeerd door torenhoge hotels, een restaurantaanbod waarin je vrijwel elke internationale keuken terugvindt én barren en clubs waar je kunt feesten tot in de late uurtjes. Nha Trang is een ‘partytown pur sang’.

Posititieve en negatieve aspecten van Nha Trang

Toch valt Nha Trang niet bij iedereen in de smaak. Tijdens onze eerste reis door Vietnam wilden we er zo snel mogelijk weg. Op dagen dat de wind verkeerd staat, spoelt er afval aan op de stranden en de overweldigende hoogbouw doet erg on-Vietnamees aan. Bovendien wordt Nha Trang overspoelt door Russen die vanuit Moskou op een rechtstreekse vakantievlucht naar Nha Trang stappen en voor wie deze badplaats een low-cost feestbestemming is geworden.
Maar op mooie dagen zijn de stranden schoon en zonnig. Vind je geweldige visrestaurants in de stad, met vissen en zeevruchten die rechtstreeks uit de zee komen. Je kunt er zelfs krokodil van de BBQ proeven. En ga je op zoek naar de pareltjes onder de restaurants en sfeervolle barren, want ook die zijn te vinden in Nha Trang. Zo ervoeren wij deze bestemming tijdens ons tweede bezoek aan Vietnam, en het was helemaal geen onaardige plek.

Activiteiten in Nha Trang

Nha Trang heeft bovendien nog meer te bieden dan stranden en een knallend uitgaansleven. Je kunt er mooie boottochten maken naar eilanden in de omgeving en snorkel- en duikexcursies boeken. Ook paddle boarden, parasailen en kitesurfen zijn populaire bezigheden aan de kust.
Voor een dagje pretparkplezier pak je de kabelbaan naar Vinpearl, een amusementspark gelegen op een eiland pal voor de kust. En ondanks dat je ‘het echte Vietnam’ niet zult ervaren in Nha Trang, vind je verspreid door de stad toch wat lokale markten waar je een glimp opvangt van het dagelijks leven van de locals. Ook zijn er leuke ‘street food tours’ en kooklessen te volgen, onder meer bij het sympathieke restaurantje Lanterns dat lokale weeshuizen steunt en op vaste dagen voedsel uitdeelt aan de armen in Nha Trang.

Reisinformatie Vietnam

Beste reistijd Vietnam: februari tot en met april
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Vliegwinkel.nl
Vliegtijd Vietnam: circa 13 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: Riksja Travel of 333Travel
Leukste reizen voor gezinnen: Djoser of Koning Aap

Onze reiservaringen & tips in Nha Trang

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is jóuw online reisgids en ónze passie. Wij zijn Ydwer en Monique, twee reislustige import-Amsterdammers. Ydwer woonde voorheen in Ierland en studeerde in Azië. Monique reisde en adviseerde gezinnen jarenlang over de mooiste verre vakanties. Samen trekken wij de wereld rond en delen we al onze tips met jou op GlobeHopper.

Volg ons op Instagram

Volg ons op Facebook

Blijf op de hoogte

Laat je e-mail achter en ontvang gratis de laatste reistips & reisinspiratie én je bent als eerste op de hoogte van leuke winacties!

GlobeHopper reistips

Andere tips in Vietnam

Hoi An

Dalat

Mui Ne en Phan Thiet