Ngwe Saung Beach

Ngwe Saung Beach Myanmar

Ngwe Saung Beach is een prima locatie om te ontspannen na een rondreis door Myanmar. Het rustige strandplaatsje ligt op circa 6 uur rijden ten westen van Yangon. Alhoewel Azië idyllischere stranden kent en ook het Birmese Ngapali Beach iets aantrekkelijker is, heeft Ngwe Saung als groot voordeel dat het goed bereikbaar is vanuit Yangon. Het beigekleurige zand grenst aan een rij palmbomen en biedt ruim 15 kilometer ongerept strand. De noordzijde van Ngwe Saung Beach kent wat meer luxere hotels waar de rijkere inwoners van Yangon graag hun weekend weg spenderen, terwijl de zuidzijde van het strand populairder is onder de buitenlandse backpackers.

Activiteiten bij Ngwe Saung Beach

Ontspannen op je strandbedje of handdoek is de populairste tijdsbesteding op Ngwe Saung Beach, maar je kunt er ook uitstekend snorkelen in het heldere water, boottochten maken of lokale vissersdorpen bezoeken. Of huur een scooter of fiets voor een verkenningstocht door de omgeving. Voor de kust vind je bovendien twee eilanden; Bird Island, geschikt voor een boottrip, en Lovers Island, waar je tijdens eb gewoon naartoe kunt wandelen.

Beste reistijd Ngwe Saung Beach

Mei tot oktober is het laagseizoen in Ngwe Saung Beach, met kans op regen en veel hotels sluiten in deze periode. De stroming in zee kan in deze periode erg sterk zijn. November tot maart betreft de drukste periode met veelal de beste weersvoorspellingen.

Reisinformatie Myanmar

Beste reistijd Myanmar: november tot en met februari
Goedkoopste vliegticket aanbieder: WTC.nl
Vliegtijd Myanmar: 10,5 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: Tenzing Travel of Shoestring
Leukste reizen voor gezinnen: Riksja Travel of Mooi Vakanties

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is jouw online reisgids en ónze passie. Wij zijn Ydwer en Monique, twee reislustige import-Amsterdammers. Ydwer woonde voorheen in Ierland en studeerde in Azië. Monique reisde en adviseerde gezinnen jarenlang over de mooiste verre vakanties. Samen trekken wij de wereld rond en delen we al onze tips met jou op GlobeHopper.

Volg ons op Instagram

Blijf op de hoogte

Laat je e-mail achter en ontvang gratis de laatste reistips & reisinspiratie én je bent als eerste op de hoogte van leuke winacties!

Andere tips in Myanmar

Ngapali Beach

Yangon

Kyaikto (Golden Rock)

Boek vliegtickets naar Myanmar

Hieronder vind je de beste aanbieders en prijsvergelijkers voor vliegtickets naar Myanmar.

Boek een hotel/hostel in Ngwe Saung Beach

Voor het grootste en voordeligste aanbod hotels en hostels; neem een kijkje bij de onderstaande hotelwebsites.

Aanbevolen reisorganisaties voor een compleet verzorgde rondreis door Myanmar

Wij hebben de beste reisorganisaties voor een reis naar Myanmar voor je uitgezocht. Klik op de onderstaande links, dan kom je direct terecht op de juiste pagina met daarop de mooiste en leukste rondreizen door Myanmar. Dat scheelt jou weer zoeken. Ideaal indien je de reisplanning uit handen wilt geven en een goed verzorgde rondreis wilt reserveren.

Globehopper