Namuang watervallen

Namuang watervallen Koh Samui

Foto door Holiday Point cc

Koh Samui telt meerdere watervallen, maar de Namuang watervallen zijn zonder twijfel het meest indrukwekkend. De eerste waterval valt van de rotsen in een natuurlijke poel waar je zelf ook een verfrissende duik in kunt nemen. Gelegen op zo’n 100 meter van de parkeerplaats. De tweede waterval is 80 meter hoog en ligt een stukje verderop op een heuvel, je wandelt er in 20 minuten naartoe. Ook hier kun je zwemmen in het meertje onder de waterval.
De beste tijd om Namuang te bezoeken is van september tot november, in het regenseizoen wanneer de waterstromen op hun mooist zijn.

Ligging Namuang watervallen

De Namuang watervallen liggen op zo’n 12 kilometer ten zuidoosten van Nathon Bay aan de Route 4169 ringweg, ongeveer halverwege tussen Nathon en Lamai Beach in een prachtige groene jungle-achtige omgeving. Je hoeft geen entree te betalen om de watervallen te bezoeken. Soms staan lokale gidsen je op te wachten om je, tegen betaling, mee te nemen naar de watervallen. De route is echter gemakkelijk vindbaar, een gids is daarom niet nodig. Diverse stalletjes met snacks en drinken zijn bij de waterpoelen te vinden. Tussen de watervallen in, ligt het Na Muang Safari Park.

De Namuang watervallen vormen een populaire plek om een middag te relaxen, wandelen en zwemmen als verkoelend alternatief voor een dagje strand. Neem je zwemkleding en een picknicklunch mee en je hebt gegarandeerd een heerlijk ontspannen dag in de natuur voor de boeg.

Andere tips op Koh Samui

Dagtrip naar Koh Tao en Koh Nang Yuan

ATV Quad rijden op Koh Samui

Boottocht en snorkelen in het Angthong National Marine Park