Naked Cowboy

Naked Cowboy New York

Je bezoek aan New York is niet compleet zonder een foto met de Naked Cowboy! Deze beroemde straatartiest vertoont vrijwel dagelijks zijn kunsten midden op Times Square. Gekleed in cowboylaarzen, een cowboyhoed, een witte slip en met gitaar speelt hij zijn liedjes, terwijl voorbijgangers zich voor een kleine fooi met hem kunnen laten fotograferen.

De echte naam van deze artiest is Robert John Burck, geboren in 1970. Al sinds 1998 treedt hij op als Naked Cowboy en tenzij hij voor een ander evenement is geboekt, kun je hem rond lunchtijd vinden in het midden van het plein.

Naked Cowboy als trouwambtenaar of president?

Burck heeft van zijn beroemde karakter een heuse industrie weten te maken. Naast de verkoop van souvenirs en zijn muziek, leveren ook boekingen aardig wat op. Zo kun je hem vanaf 1000 dollar inschakelen voor een kort gastoptreden bij je evenement en kun je je voor 500 dollar door hem laten trouwen op Times Square.

In 2009 kondigde de Naked Cowboy aan zich kandidaat te stellen voor het burgemeesterschap van New York. Een jaar later liet hij zelfs weten een gooi te doen naar het Amerikaanse presidentschap. Beide politieke ambities hield hij na korte tijd voor gezien. Voorlopig is hij daarom nog gewoon te vinden in hartje New York.