Myawaddy

Myawaddy

Myawaddy is de stad waar je Myanmar binnenkomt indien je de grens van Thailand naar Myanmar over land oversteekt vanuit de Thaise plaats Mae Sot. Van de 4 grensovergangen die op dit moment geopend zijn tussen Thailand en Myanmar, is de Mae Sot /Myawaddy grensovergang veruit het makkelijkst te bereizen en daardoor het meest populair.
De grens is hier pas geopend sinds 2013. Daarvoor vonden er hevige gevechten plaats in deze regio tussen het nationale leger en de Karen etnische minderheid. Dat is nu grotendeels voorbij.

New Asia Highway

Voorheen was het vrij lastig om vanuit Myawaddy verder Myanmar in te reizen. De weg leidde namelijk over een bochtige bergweg die niet breed genoeg was voor verkeer in beide richtingen. Daarom kon je op de even dagen de ene kant op reizen en op de oneven dagen ging het verkeer de andere kant op. Sinds 2015 is er echter een gloednieuwe weg; de New Asia Highway, waarmee je veilig, comfortabel en snel dieper Myanmar in reist.

Myawaddy heeft een paar tempels en een aantal guesthouses waar je kunt overnachten indien je onverhoopt vast komt te zitten in het stadje, maar de meeste mensen reizen direct verder en gebruiken Myawaddy alleen als grensovergang.

Grensovergang Thailand – Myanmar

Wij reisden eind 2016 vanuit Mae Sot (Thailand) via de Friendship Bridge naar Myawaddy en vervolgens verder Myanmar in. Hiervan maakten een uitgebreid verslag én een filmpje zodat je precies kunt zien hoe dit in zijn werk gaat. Alles dat je moet weten over deze grensovergang vind je in ons artikel ‘Grensovergang Thailand-Myanmar over land; alle feiten en fabels’.
Daarin lees je ook hoe je vanuit Myawaddy verder kunt reizen naar Hpa An, de logische volgende stop in Myanmar die haalbaar is in één reisdag. Van daaruit reis je weer gemakkelijk naar Yangon, Mandalay of elke andere plaats in Myanmar. Overigens is een directe bus vanuit Myawaddy naar Mandalay of Mawlamyine ook mogelijk.

Reisinformatie Myanmar

Beste reistijd Myanmar: november tot en met februari
Goedkoopste vliegticket aanbieder: WTC.nl
Vliegtijd Myanmar: 10,5 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: FOX verre reizen of Shoestring
Leukste reizen voor gezinnen: Riksja Travel of Mooi Vakanties
Visum Myanmar: E-visums.nl
Bekijk en vergelijk vakanties en rondreizen Myanmar

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHopper Lennox) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Andere tips in Myanmar

Hpa An

Grensovergang Thailand-Myanmar over land: alle feiten en fabels

Vervoer in Myanmar; bus, trein, vliegtuig, boot en taxi

Andere leuke reistips en informatie

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked"