Myawaddy

Myawaddy

Myawaddy is de stad waar je Myanmar binnenkomt indien je de grens van Thailand naar Myanmar over land oversteekt vanuit de Thaise plaats Mae Sot. Van de 4 grensovergangen die op dit moment geopend zijn tussen Thailand en Myanmar, is de Mae Sot /Myawaddy grensovergang veruit het makkelijkst te bereizen en daardoor het meest populair.
De grens is hier pas geopend sinds 2013. Daarvoor vonden er hevige gevechten plaats in deze regio tussen het nationale leger en de Karen etnische minderheid. Dat is nu grotendeels voorbij.

New Asia Highway

Voorheen was het vrij lastig om vanuit Myawaddy verder Myanmar in te reizen. De weg leidde namelijk over een bochtige bergweg die niet breed genoeg was voor verkeer in beide richtingen. Daarom kon je op de even dagen de ene kant op reizen en op de oneven dagen ging het verkeer de andere kant op. Sinds 2015 is er echter een gloednieuwe weg; de New Asia Highway, waarmee je veilig, comfortabel en snel dieper Myanmar in reist.

Myawaddy heeft een paar tempels en een aantal guesthouses waar je kunt overnachten indien je onverhoopt vast komt te zitten in het stadje, maar de meeste mensen reizen direct verder en gebruiken Myawaddy alleen als grensovergang.

Grensovergang Thailand – Myanmar

Wij reisden eind 2016 vanuit Mae Sot (Thailand) via de Friendship Bridge naar Myawaddy en vervolgens verder Myanmar in. Hiervan maakten een uitgebreid verslag én een filmpje zodat je precies kunt zien hoe dit in zijn werk gaat. Alles dat je moet weten over deze grensovergang vind je in ons artikel ‘Grensovergang Thailand-Myanmar over land; alle feiten en fabels’.
Daarin lees je ook hoe je vanuit Myawaddy verder kunt reizen naar Hpa An, de logische volgende stop in Myanmar die haalbaar is in één reisdag. Van daaruit reis je weer gemakkelijk naar Yangon, Mandalay of elke andere plaats in Myanmar. Overigens is een directe bus vanuit Myawaddy naar Mandalay of Mawlamyine ook mogelijk.

Reisinformatie Myanmar

Beste reistijd Myanmar: november tot en met februari
Goedkoopste vliegticket aanbieder: WTC.nl
Vliegtijd Myanmar: 10,5 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: Tenzing Travel of Shoestring
Leukste reizen voor gezinnen: Riksja Travel of Mooi Vakanties

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is jouw online reisgids en ónze passie. Wij zijn Ydwer en Monique, twee reislustige import-Amsterdammers. Ydwer woonde voorheen in Ierland en studeerde in Azië. Monique reisde en adviseerde gezinnen jarenlang over de mooiste verre vakanties. Samen trekken wij de wereld rond en delen we al onze tips met jou op GlobeHopper.

Volg ons op Instagram

Blijf op de hoogte

Laat je e-mail achter en ontvang gratis de laatste reistips & reisinspiratie én je bent als eerste op de hoogte van leuke winacties!

Andere tips in Myanmar

Hpa An

Grensovergang Thailand-Myanmar over land; alle feiten en fabels

Vervoer in Myanmar; bus, trein, vliegtuig, boot en taxi

Boek vliegtickets naar Myanmar

Hieronder vind je de beste aanbieders en prijsvergelijkers voor vliegtickets naar Myanmar.

Boek een hotel/hostel in Myawaddy

Voor het grootste en voordeligste aanbod hotels en hostels; neem een kijkje bij de onderstaande hotelwebsites.

Aanbevolen reisorganisaties voor een compleet verzorgde rondreis door Myanmar

Wij hebben de beste reisorganisaties voor een reis naar Myanmar voor je uitgezocht. Klik op de onderstaande links, dan kom je direct terecht op de juiste pagina met daarop de mooiste en leukste rondreizen door Myanmar. Dat scheelt jou weer zoeken. Ideaal indien je de reisplanning uit handen wilt geven en een goed verzorgde rondreis wilt reserveren.

Globehopper