Mummie monnik bij Wat Khunaram

Mummie monnik bij Wat Khunaram

Foto door Sergey 

Het lijkt een wat lugubere attractie, maar voor de Thai is dit een heilige plek; het gemummificeerde lichaam van Koh Samui’s belangrijkste monnik is te vinden in de tempel Wat Khunaram. De monnik Luang Pordaeng stierf in 1973 in een zittende, meditatieve houding en sinds zijn dood wordt zijn lichaam in een glazen behuizing in de Wat Khunaram tempel tentoongesteld. Voor ons wellicht een beetje griezelig, maar voor de Thai een mooie manier om de monnik te eren en hem als een inspirerend rolmodel te zien.

Vind je ideale vakantie met de GlobeHopper Vakantiewijzer

Luang Pordaeng is niet de enige gemummificeerde en tentoongestelde monnik op Koh Samui, maar wel de bekendste. Zijn goede reputatie is een inspiratiebron voor Thaise Boeddhisten, die hier komen om te bidden. Mar ook als niet-Boeddhist kun je een bezoek brengen aan deze ‘mummie monnik’ en de tempel bekijken. In de vroege ochtend en de late namiddag vind je er de meeste locals, alsmede monniken die hun gebeden komen opzeggen bij de tempel. Dat is een goed moment voor je bezoek. Zorg dat je bedekkende kleding draagt tijdens je tempelbezoek.

Ligging

Wat Khunaram ligt aan Route 4169 tussen de Namuang watervallen (LINK) en Hua Thanon. Op circa 6 kilometer vanaf Lamai Beach.

Andere tips op Koh Samui

Big Buddha Koh Samui

Boottocht en snorkelen in het Angthong National Marine Park

Muay Thai Boksen Koh Samui