Mui Ne en Phan Thiet

Mui Ne en Phan Thiet reistips activiteiten en bezienswaardigheden

Aan de zuidoostkust van Vietnam liggen vissersdorp Mui Ne en havenstadje Phan Thiet zij aan zij. Hier vind je tientallen strandresorts aan een smalle strook strand en vinden kite- en windsurfers hun paradijs.

Mui Ne; van vissersdorp tot ‘resort-town’

Mui Ne was enkele decennia geleden nog een sereen vissersdorp, maar is tegenwoordig een populaire strandbestemming met een ruime keuze aan resorts. Toch is de typisch Vietnamese sfeer hier bewaard gebleven, mede doordat de laagbouw-resorts de kustlijn niet domineren en omgeven zijn door weelderige tuinen. Het dorp strekt zich uit over een lengte van 10 kilometer, met één lange hoofdweg die parallel loopt aan het smalle maar langerekte strand. Je vindt er volop restaurants, cafés en lokale eetstalletjes waar je de verse vis zelf kunt uitkiezen voor deze wordt bereid. Net als Nha Trang is ook Mui Ne populair onder de Russische vakantiegangers, maar de echte ‘partycrowd’ komt hier niet aan zijn trekken en zoekt het verderop.

Kitesurfen en windsurfen in Mui Ne

Mui Ne is een walhalla voor kitesurfers (van augustus tot december) en windsurfers (van oktober tot april). Honderden surfers sieren de horizon langs de kust in de juiste tijd van het jaar en er worden diverse wedstrijden gehouden.

Phan Thiet

Omdat het langgerekte Mui Ne zich bijna uitstrekt tot aan buurstad Phan Thiet, worden beide bestemmingen vaak in één adem genoemd. Toch bestaat Phan Thiet vooral uit de pittoreske haven met daar omheen enkele visrestaurants. De meeste hotels en resorts vind je in Mui Ne.

Rode en witte zandduinen

De grootste attracties in de omgeving van Mui Ne, zijn de rode en witte zandduinen waar je met plastic sleetjes uren lang vanaf kunt glijden. De vlaktes zijn zo groot dat je de indruk hebt midden in de woestijn te vertoeven. Je kunt de gebieden gemakkelijk bereiken met een scooter of 4×4 tour vanuit Mui Ne. Aan de voet van de duinen wachten kinderen die je voor een paar Vietnamese Dong een plastic slee verhuren en soms met je meerennen om je te helpen de hoogste duinen af te zoeven. Twee prachtige natuurlocaties die je niet mag missen.

Reisinformatie Vietnam

Beste reistijd Vietnam: februari tot en met april
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Vliegwinkel.nl
Vliegtijd Vietnam: circa 13 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: Riksja Travel of 333Travel
Leukste reizen voor gezinnen: Djoser of Koning Aap

Activiteiten en bezienswaardigheden in Mui Ne en Phan Thiet

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is jóuw online reisgids en ónze passie. Wij zijn Ydwer en Monique, twee reislustige import-Amsterdammers. Ydwer woonde voorheen in Ierland en studeerde in Azië. Monique reisde en adviseerde gezinnen jarenlang over de mooiste verre vakanties. Samen trekken wij de wereld rond en delen we al onze tips met jou op GlobeHopper.

Volg ons op Instagram

Volg ons op Facebook

Blijf op de hoogte

Laat je e-mail achter en ontvang gratis de laatste reistips & reisinspiratie én je bent als eerste op de hoogte van leuke winacties!

GlobeHopper reistips

Andere tips in Vietnam

Ho Chi Minh City

Dalat

Nha Trang

Boek vliegtickets naar Vietnam

Hieronder vind je de beste aanbieders en prijsvergelijkers voor vliegtickets naar Vietnam.

Boek een hotel/hostel in Vietnam

Voor het grootste en voordeligste aanbod hotels en hostels; neem een kijkje bij de onderstaande hotelwebsites.

Aanbevolen reisorganisaties voor een compleet verzorgde rondreis door Vietnam

Wij hebben de beste reisorganisaties voor een reis naar Vietnam voor je uitgezocht. Klik op de onderstaande links, dan kom je direct terecht op de juiste pagina met daarop de mooiste en leukste rondreizen door Vietnam. Dat scheelt jou weer zoeken. Ideaal indien je de reisplanning uit handen wilt geven en een goed verzorgde rondreis wilt reserveren.