Mui Ne en Phan Thiet

Mui Ne en Phan Thiet reistips activiteiten en bezienswaardigheden

Aan de zuidoostkust van Vietnam liggen vissersdorp Mui Ne en havenstadje Phan Thiet zij aan zij. Hier vind je tientallen strandresorts aan een strook strand. Mui Ne en Phan Thiet zijn ook uitstekende locaties om te kitesurfen, windsurfen en om de magische rode en witte zandduinen van Vietnam te ontdekken. Bekijk al onze tips, inclusief de leukste hotels, resorts en hostels in Mui Ne en Phan Thiet.

Mui Ne; van vissersdorp tot ‘strandresort-town’

Mui Ne was enkele decennia geleden nog een sereen vissersdorp, maar is tegenwoordig een populaire strandbestemming met een ruime keuze aan strandhotels en resorts. Toch is de typisch Vietnamese sfeer hier bewaard gebleven, mede doordat de laagbouw-resorts de kustlijn niet domineren en omgeven zijn door weelderige tuinen. Het dorp strekt zich uit over een lengte van 10 kilometer, met één lange hoofdweg die parallel loopt aan het smalle maar langgerekte strand. Je vindt er volop restaurants, cafés en lokale eetstalletjes waar je de verse vis zelf kunt uitkiezen voor deze wordt bereid. Net als Nha Trang is ook Mui Ne populair onder de Russische vakantiegangers, maar de echte ‘party crowd’ komt hier niet aan zijn trekken (al zijn er wel wat gezellige hostels te vinden) en zoekt het verderop.

Kitesurfen, windsurfen en golfsurfen in Mui Ne

Mui Ne is een walhalla voor kitesurfers (van augustus tot december) en windsurfers (van oktober tot april). Honderden surfers sieren de horizon langs de kust in de juiste tijd van het jaar en er worden diverse wedstrijden gehouden. Ook golfsurf lessen worden aan het strand van Mui Ne verzorgd.

Op zoek naar een kitesurf school of golfsurf school in Mui Ne? Neem eens een kijkje bij deze surfscholen in Mui Ne:

  • C2Sky Kitesurfing Vietnam: bezoek website (kitesurfen en golfsurfen)
  • Surfpoint Kiteboarding School Vietnam: bezoek website (kitesurfen en golfsurfen)
  • Kitesurf Vietnam School: bezoek website (kitesurfen en golfsurfen)

Phan Thiet

Omdat het langgerekte Mui Ne zich bijna uitstrekt tot aan buurstad Phan Thiet, worden beide bestemmingen vaak in één adem genoemd. Toch bestaat Phan Thiet vooral uit de pittoreske haven met daar omheen enkele visrestaurants. De meeste hotels en resorts vind je in Mui Ne.

Rode en witte zandduinen

De grootste attracties in de omgeving van Mui Ne, zijn de rode en witte zandduinen waar je met plastic sleetjes uren lang vanaf kunt glijden. De vlaktes zijn zo groot dat je de indruk hebt midden in de woestijn te vertoeven. Je kunt de gebieden gemakkelijk bereiken met een scooter of 4×4 tour vanuit Mui Ne. Aan de voet van de duinen wachten kinderen die je voor een paar Vietnamese Dong een plastic slee verhuren en soms met je meerennen om je te helpen de hoogste duinen af te zoeven. Twee prachtige natuurlocaties die je niet mag missen.

Hostels en hotels Mui Ne /  Phan Thiet

Wij verzamelden de leukste hotels, hostels en resorts in Mui Ne voor je. Allemaal met een heel goede ligging én zwembad om optimaal te genieten van dit zonparadijs!

* Hostel / budget:
Mui Ne Hills Backpackers (gezellig hostel, met 2 zwembaden!) of Mui Ne Backpacker Village (tof hostel, ook met zwembad)

* Middenklasse hotel:
La Marina Boutique Hotel & Spa (met zwembad) of  Mui Ne Hills Budget Hotel (met zwembad)

* Luxe hotel:
Victoria Phan Thiet Beach Resort & Spa (prachtig luxe resort, pal aan zee met zwembad) of Bamboo Village Beach Resort & Spa (mooi resort, met zwembad, aan het strand van Mui Ne)

Reisinformatie Vietnam

Beste reistijd Vietnam: februari tot en met april
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Skyscanner
Vliegtijd Vietnam: circa 13 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: Local Hero Travel of Evaneos
Leukste reizen voor gezinnen: Djoser of Riksja Family
Tip voor rondreis Vietnam op maat: Van Verre of AsiaDirect
Visum Vietnam: E-visums.nl
Bekijk en vergelijk vakanties en rondreizen Vietnam

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

GlobeHopper reistips

Andere tips in Vietnam

Ho Chi Minh City

Dalat

Nha Trang