Muay Thai Boksen Koh Samui

Muay Thai is de traditionele Thaise kickboks-vechtsport die overal in het land enorm populair is. Je kunt een wedstrijd bezoeken óf zelf een cursus Muay Thai volgen.

Muay Thai wedstrijden op Koh Samui

Wil je Thailands meest populaire vechtsport van dichtbij meemaken? Dat kan in één van de Muay Thai boks stadions, waarvan de bekendste het Phetch Buncha Samui Stadium bij Chaweng Beach is. Elke maandag, woensdag en zaterdag (in het hoogseizoen) worden hier wedstrijden georganiseerd vanaf 21.00 uur ’s avonds. De tickets gaan over de toonbank voor 1500, 2000 een 2500 Baht per persoon, maar daarvoor kijk je wel 3 uren lang naar de beste kickboksers uit de regio.

Vind je ideale vakantie met de GlobeHopper Vakantiewijzer

Het is niet moeilijk om te achterhalen wanneer de gevechten plaatsvinden indien je bij Chaweng Beach verblijft. Hier rijden de gehele middag en avond auto’s rond met grote posters en een geluidsbox, met een bandje dat constant afspeelt wanneer de volgende Muay Thai show te zien is. Vlak voor de wedstrijd worden de boksers zelf soms door de plaats gereden.

Cursus Muay Thai boksen

Wil je zelf de kneepjes van Muay Thai leren? Koh Samui kent diverse vechtsportscholen waar je terecht kunt voor een les of een langere cursus. Geschikt voor beginners en gevorderden. Zelfd kids kunnen op de meeste plekken terecht voor een Muay Thai les.

Enkele mogelijkheden zijn;
Lamai Muay Thai Camp, Lamai Beach
Jun Muay Thai Camp, Lamai Beach
Wech Pinyo Muay Thai, Lamai Beach
Superpro Samui Muay Thai & MMA training camp, Chaweng Beach

Andere tips op Koh Samui