Morro de Sao Paulo

Morro De Sao Paulo

Morro de Sao Paulo is hét vakantieoord op een steenworp afstand van Salvador. Gelegen op het eiland Tinharé, vormt het een populaire toeristische hotspot. Gemakkelijk met een (snel)boot te bereiken vanaf de Mercado Modelo, kun je kennismaken met de prachtige genummerde stranden (Praia 1 t/m 4).

Hoewel het dorp vrij toeristisch is maakt dit de meeste bezoekers niet uit. De sfeer op het eiland is relaxed, er zijn vele uitgaansmogelijkheden, en de langgerekte stranden worden gekenmerkt door wit strand en kalm water. Tegen de avond laat Morro de Sao Paulo zien waar het goed in is: party. lokale vers fruit-cocktail shakers stallen hun handel uit op het strand en velen dansen blootvoets tot de zon opkomt. Ben je op zoek naar drukte en toerisme, vestig je dan vlakbij de strip. Mocht je hier niet zoveel zin in hebben zijn er genoeg mogelijke accommodaties op meer verlaten plekken van het eiland.

Indien je de snelle boot ook weer terugneemt: wees voorbereid op een woeste vaart, je zult niet de eerste zijn die na een feestelijke nacht zijn maaginhoud weer terugziet op de boot terug naar Salvador. Mocht je überhaupt niet voelen voor deze snelle rit, neem dan de ferry naar Valenca, vervolgens de bus naar Itaparica en vanaf daar de boot terug naar Salvador.

Andere tips in Brazilië

Salvador de Bahia

Rio de Janeiro

Paraty