Ming Tomben

Ming tombs

Op 45 kilometer ten noordwesten van Beijing liggen de befaamde keizerlijke Ming Tomben. Dit is de laatste rustplaats voor maar liefst 13 van de 16 keizers die regeerden tijdens de Ming-dynastie (1368-1644). De 13 tomben liggen verspreid over een landgoed van zo’n 40 km2 en hebben elk het uiterlijk van een groot tempelcomplex.

Spirit Way wandelpad

Slechts 3 tombes zijn opengesteld voor publiek, maar wil je alle tombes zien dan kan dat. Er leidt een pad van 7 kilometer langs de tombes, Spirit Way genaamd, die wordt gekenmerkt door stenen beelden van soldaten, dieren en mythische beesten.

Neem een kijkje in de tomben

De tombes van Chang Ling (1424), Ding Ling (1620) en Zhao Ling (1572) zijn gerestaureerd en te bezoeken.

De tombe van Chang Ling

De tombe van Chang Ling was de eerste die werd gebouwd en is het best gerestaureerd. Hier rust de derde Ming-keizer Yongle (1360-1424), die opdracht gaf om de Verboden Stad te bouwen. Het graf is echter nooit volledige uitgegraven, de grafkamer zelf is dus niet te bezoeken. Het schijnt dat Yongle hier ligt samen met zijn vrouw en 16 concubines, de vrouwen uit zijn harem.
Ook de hierbij gelegen, indrukwekkend Hall of Eminent Favours is een bezoek waard. Het complex ligt boven op een marmeren terras en huisvest een beeld van keizer Yongle en diverse grafschatten uit de Ding Ling tombe. Vanaf de Soul Tower heb je een mooi uitzocht over de heuvels.

De tombe van Ding Ling

Dit is de enige tombe waarbij de grafkamer is opgesteld voor publiek. Archeologen vonden er rond 1950 de mooiste grafschatten, waarvan enkele worden tentoongesteld inde Hall of Eminent Favor. Het is de laatste rustplaats van Ming-keizer Wanli (1573-1620).

De tombe van Zao Ling

Dit is de kleinste van de drie opengestelde tomben en veel kamers zijn pas recent gerestaureerd. Het is het graag van keizer Longqing (1537-1572).

De locatie voor de Ming Tomben werd gekozen vanwege de goede feng shui (de plaats van de tombes in het landschap); de plek wordt aan drie kanten omringd door de Tianshou bergen en is aan de zuidzijde open, waardoor de tombes beschermd werden tegen bozen geesten die door de noorderwind werden gedragen.

Locatie: de Ming Tomben liggen op 45 kilometer buiten Beijing. Met de bus (nummer 872 vanuit Deshengmen Gateway) ben je er binnen circa 1 uur.

Kosten: bus circa 10 Yuan, Chang Ling tombe 50 Yuan, Ding Ling tombe 65 Yuan, Zhao Ling tombe 35 Yuan. Audiotours kun je ter plaatse boeken voor 50 Yuan. Combineer een bezoek aan de Ming Tomben en de Mutianyu Muur en boek deze tour online, je wordt dan opgepikt door een Engelssprekende gids en lunch in inclusief.

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

Andere reistips in Beijing

Chinese Muur

Verboden Stad in Beijing ontdekken

Drum Tower & Bell Tower Beijing

Aanbevolen reisorganisaties China

Vind je de informatie op deze website interessant of behulpzaam? Dan vragen we je om bij boeking van je vakantie of tickets gebruik te maken van 1 van de links van onderstaande aanbevolen reisorganisaties. Dit helpt ons om de website live te houden en verder uit te breiden. Wij ontvangen een kleine commissie terwijl jij niks extra betaalt.