Metropolitan Museum of Art New York

Metropolitan Museum of Art New York

Het Metropolitan Museum of Art in New York wordt kortweg ook wel ‘The Met’ genoemd en is het grootste kunstmuseum in de Verenigde Staten. Het hoofdgebouw van het Metropolitan Museum, ‘The Met Fifth Avenue’, ligt aan de oostzijde van Central Park. Samen met de twee kleinere galerijen ‘The Met Breuer’ (aan Madison Avenue, New York) en ‘The Met Cloisters’ (aan Fort Tyron Park, New York) heeft The Met zeker 2 miljoen kunstwerken in zijn permanente collectie.

Uitgebreide kunstcollectie

Het Metropolitan Museum of Art biedt een kunstcollectie met werken uit de Klassieke Oudheid, uit het oud Egypte, meesterwerken van beroemde Europese schilders en een collectie Amerikaanse en moderne kunst. Ook Afrikaanse, Aziatische, Oceanische, Byzantijnse en Islamitische kunst is te bewonderen. En allerlei muziekinstrumenten, kostuums, antieke wapens, foto’s en sieraden van over de hele wereld.

Tickets Metropolitan Museum of Art New York

Tickets voor The Metropolitan Museum of Art geven je één dag toegang tot alle 3 de vestigingen van The Met. Entreekosten bedragen US$ 25,- per volwassene, kinderen krijgen gratis entree. Je kunt tickets bestellen via de officiële website van The Metropolitan Museum of Art. Entree is overigens inbegrepen bij de diverse New York City passen.