Beleef de stijlvolle kant van Australië in Melbourne

Melbourne australie bezienswaardigheden en activiteiten

Stijlvol, artistiek, sportief, aantrekkelijk en cultureel onderlegd; zo zou Melbourne zichzelf kunnen omschrijven op een datingsite. De Australische stad wordt gezien als één van de fijnste woonlocaties in het land. Grote broer Sydney mag dan beschikken over iconen zoals het Opera House en Harbour Bridge, Melbourne heeft haar kosmopolitische vibe, culinaire hotspots en rooftop barren, charmante lanen met cafés en boetieks, musea, theaters en kunstgalerijen. Maar ook grote sportwedstrijden met tennis op de Australian Open, paardenraces tijdens de Melbourne Cup, Formule 1 op de Australian Grand Prix en diverse cricket- en Australian football-wedstrijden.
Melbourne kent als één van de weinige plekken in Australië vier geheel verschillende seizoenen. De zomer is er warm, maar in de winter kan hier zelfs sneeuw vallen. Misschien dat de Nederlanders zich daarom vaak aangetrokken voelen tot deze stad, ondanks de Australische sfeer heeft het ook een enigszins Europees karakter.

Highlights die je niet mag missen in Melbourne zijn de grote Queen Victoria Market en een rit met de tram vanuit Bourke Street in het stadshart naar de strandwijk St. Kilda, met zijn historische Luna Park attractiepark en talloze knusse koffieshops. Bovendien is Melbourne de perfecte uitvalsbasis voor een bezoek aan de pinguïnkolonie bij Philip Island en de prachtige Great Ocean Road.

Activiteiten en bezienswaardigheden in Melbourne

GlobeHopper reistips