Masaya Vulkaan en Artisan Market

Masaya vulkaan en Artisan Market Nicaragua e1559579280864

Masaya ligt tussen de Nicaraguaanse steden Granada en Managua in en is een bezoek waard vanwege twee redenen: de Masaya vulkaan met zijn gloeiende lava en de ambachtelijke markt waar je mooie lokale souvenirs kunt inslaan. Ook de witte dorpjes ‘pueblos blancos’ rondom Masaya zijn een bezoek waard.

Masaya vulkaan bezoeken

De Masaya vulkaan kun je zowel overdag als ’s nachts bezoeken. Bijzonder is natuurlijk de tour in het donker; je wordt naar de vulkaan gebracht en gaat, gewapend met een zaklamp, met gids op zoek naar dieren die in de avond uit hun hol kruipen. Je brengt eerst een bezoekje aan de lavatunnels, waar vleermuizen de dienst uitmaken. Daarna is de krater met gloeiende lava spectaculair om te zien in het donker.

Bekijk hier de nachttour naar de Masaya vulkaan. En kijk hier voor een overzicht van alle tours naar de Masaya vulkaan. 

Artisan Craft Market Masaya

Op de Mercado Viejo, ofwel de oude markt van Masaya, vind je kunstwerken en talloze souvenirs. Deze markt heeft daarom de bijnaam ‘Artisan Market’ of ‘Craft Market’. De straatjes van de markt in Masaya zijn aan weerszijde gevuld met kleine houten kraampjes. Van houten beelden tot hangmatten en schilderijtjes tot sieraden; dit is de ultieme stop om met een goed gevulde tas souvenirs naar huis te kunnen gaan. En ben je toch in de buurt? Loop dan ook even naar de nabijgelegen Mercado Municipal Ernesto Fernández; een andere markt met etenswaar en gebruiksartikelen. Hier kopen de lokale Nicaraguaanse mensen hun spullen. Luk om als buitenstaander te zien hoe dit eraan toegaat.

Pueblos Blancos rondom Masaya

In de heuvels rondom Masaya liggen de ‘pueblos blancos’, ofwel de witte dorpjes. Deze dorpjes stammen uit het koloniale tijdperk waarin bewoners hun kleine huizen wit schilderden. Tijdens een tour door dit gebied kun je de dorpjes bezoeken, waaronder Catarina, Niquinohomo, Diria, Masatepe, San Juan de Oriente en San Marcos. In al deze dorpen speelt de kunstnijverheid een grote rol. Keramiek, leer, houtsnijwerk, hangmatten en andere lokale producten worden er gemaakt en onder andere verkocht op de Artisan Market in Masaya.

Masaya is makkelijk te bereiken omdat het een stop is op de busroute tussen Nicaragua’s twee belangrijkste steden Granada (16 km) en Managua (29 km).