Mandalay

Mandalay Myanmar

Mandalay is na Yangon de grootste stad in Myanmar en wordt door bijna elke reiziger bezocht vanwege de handige ligging op de route van het zuiden naar het noorden. Toch is een kennismaking met Mandalay vaak geen ‘liefde op het eerste gezicht’. De stad is massaal, met brede stoffige straten, betonnen flatgebouwen en veel verkeer. Na een dag in Mandalay ontdek je echter dat er genoeg idyllische plekjes te vinden zijn, je moet ze alleen zelf zoeken.

Boeddhistische pagodes, Indiase tempels en Islamitische moskeeën staan soms bijna zij aan zij. Sierlijke tempels en kloosters, zoals het teakhouten Shwe In Bin Kyaung, liggen verscholen in de zijstraten. Goudsmeden en houtwerkers tonen graag hun kunsten en datzelfde geldt voor de dansers, muzikanten en poppenspelers in de theaters van Mandalay.

Ontdek de volgende bezienswaardigheden in Mandalay:

  • Beklim de Mandalay Hill met bovenop de berg een prachtig uitzicht over de stad (tip: ga vlak voor zonsondergang) en de Sutaungpyei Pagode met de Staande Boeddha.
  • Bekijk Mandalay Palace, het koninklijk paleis van Mandalay.
  • Bezoek het rijkversierde tempelcomplex Mahamuni Pagoda.
  • Bekijk het prachtige klooster Shwenandaw Monastry dat geheel uit teakhout is opgetrokken.
  • Bezoek de Kuthodaw Pagoda aan de voet van Mandalay Hill, met 729 stoepa’s die elk een bladzijde bevatten uit het grootste boek ter wereld.
  • Bekijk het klooster Atumashi Monastry.
  • Wandel over de U Bein Bridge en bekijk hier de zonsondergang. Dit is  de langste teakhouten voetgangersbrug ter wereld en het stamt uit 1870.

Het relatief jonge Mandalay was de hoofdstad van Myanmar (destijds Birma) van 1885 tot 1947, toen de Britten er aan de macht waren. De meeste bezienswaardigheden in de stad zijn per fiets te verkennen. Voor de mooiste zonsondergang, bij de volledig teakhouten U-Bein brug of vanaf Mandalay Hill, pak je een taxi of maak je een flinke wandeling de berg op. Gun jezelf een paar dagen de tijd om de culturele bezienswaardigheden van Mandalay te verkennen.

Hotels en Hostels Mandalay

Budget: 
Ostello Bello Hostel Mandalay (gezellig hostel met dakterras – met dorms en privékamers)
Middenklasse: 
Hotel Aurora (goede locatie, vriendelijk en met dakterras)
Luxe: 
Mandalay Lodge Hotel (luxe hotel met zwembad)

Extra tip: ook een cruise van Bagan naar Mandalay of andersom is erg gaaf! Dit kan eenvoudig of zeer luxe.

Reisinformatie Myanmar

Beste reistijd Myanmar: november tot en met februari
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Vliegtickets.nl
Vliegtijd Myanmar: 10,5 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: FOX verre reizen of Shoestring
Leukste reizen voor gezinnen: Riksja Travel of Mooi Vakanties
Visum Myanmar: E-visums.nl
Bekijk en vergelijk vakanties en rondreizen Myanmar

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHopper Lennox) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.


GlobeHopper reistips

Booking.com

Andere leuke reistips en informatie