Mandalay

Mandalay Myanmar

Mandalay is na Yangon de grootste stad in Myanmar en wordt door bijna elke reiziger bezocht vanwege de handige ligging op de route van het zuiden naar het noorden. Toch is een kennismaking met Mandalay vaak geen ‘liefde op het eerste gezicht’. De stad is massaal, met brede stoffige straten, betonnen flatgebouwen en veel verkeer. Na een dag in Mandalay ontdek je echter dat er genoeg idyllische plekjes te vinden zijn, je moet ze alleen zelf zoeken.
Boeddhistische pagodes, Indiase tempels en Islamitische moskeeën staan soms bijna zij aan zij. Sierlijke tempels en kloosters, zoals het teakhouten Shwe In Bin Kyaung, liggen verscholen in de zijstraten. Goudsmeden en houtwerkers tonen graag hun kunsten en datzelfde geldt voor de dansers, muzikanten en poppenspelers in de theaters van Mandalay.

Het relatief jonge Mandalay was de hoofdstad van Myanmar (destijds Birma) van 1885 tot 1947, toen de Britten er aan de macht waren. De meeste bezienswaardigheden in de stad zijn per fiets te verkennen. Voor de mooiste zonsondergang, bij de volledig teakhouten U-Bein brug of vanaf Mandalay Hill, pak je een taxi of maak je een flinke wandeling de berg op. Gun jezelf een paar dagen de tijd om Mandalays culturele highlights te verkennen.

Reisinformatie Myanmar

Beste reistijd Myanmar: november tot en met februari
Goedkoopste vliegticket aanbieder: WTC.nl
Vliegtijd Myanmar: 10,5 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: Tenzing Travel of Shoestring
Leukste reizen voor gezinnen: Riksja Travel of Mooi Vakanties

Activiteiten en bezienswaardigheden in Mandalay

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is jóuw online reisgids en ónze passie. Wij zijn Ydwer en Monique, twee reislustige import-Amsterdammers. Ydwer woonde voorheen in Ierland en studeerde in Azië. Monique reisde en adviseerde gezinnen jarenlang over de mooiste verre vakanties. Samen trekken wij de wereld rond en delen we al onze tips met jou op GlobeHopper.

Volg ons op Facebook

Blijf op de hoogte

Laat je e-mail achter en ontvang gratis de laatste reistips & reisinspiratie én je bent als eerste op de hoogte van leuke winacties!

GlobeHopper reistips

Booking.com

Boek vliegtickets naar Mandalay

Hieronder vind je de beste aanbieders en prijsvergelijkers voor vliegtickets naar Mandalay.

Boek een hotel/hostel in Mandalay

Voor het grootste en voordeligste aanbod hotels en hostels; neem een kijkje bij de onderstaande hotelwebsites.

Aanbevolen reisorganisaties voor een compleet verzorgde rondreis door Myanmar

Wij hebben de beste reisorganisaties voor een reis naar Myanmar voor je uitgezocht. Klik op de onderstaande links, dan kom je direct terecht op de juiste pagina met daarop de mooiste en leukste rondreizen door Myanmar. Dat scheelt jou weer zoeken. Ideaal indien je de reisplanning uit handen wilt geven en een goed verzorgde rondreis wilt reserveren.