Bezoek mysterieus Luoyang; de Longmen Grotten en de Shaolin ‘kung fu’ Tempel

Luoyang

Luoyang was ooit één van de historische hoofdsteden van China en een bakermat voor de Chinese samenleving. De stad ligt bovendien op slechts 2 uur reizen ten oosten van het populaire Xi’an, per hogesnelheidstrein. Toch is Luoyang onbekend onder internationale reizigers en brengen maar weinigen een bezoek aan deze stad. Als het aan ons ligt, komt daar verandering in; Luoyang is namelijk de thuisbasis van de indrukwekkende Longmen Caves en de ‘Kung Fu tempel’ Shaolin. Twee highlights die je niet mag missen tijdens een reis door China!

Longmen Grotten en Shaolin Tempel

De Longmen grotten huisvesten tienduizenden Boeddha-beelden die uitgehouwen zijn in de lijmstenen rotsen langs de Yi rivier. De grootste is maar liefst 17 meter hoog.
Het Shaolin Klooster in Denfeng, vlakbij Luoyang, is dé plek waar de vechtsport Kung Fu vandaan komt. De monniken uit het klooster ontwikkelden zelfverdedigingstechnieken die hiervoor de basis legden. Je kunt in deze tempel zien hoe jonge monniken worden getraind in Kung Fu en al hun kunsten samen tonen in een spectaculaire show.

China reisinformatie

Beste reistijd China: april, mei, september en oktober
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Skyscanner
Vliegtijd China: Tussen de 10 en 11,5 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: TUI of Koning Aap
Leukste reizen voor gezinnen: Local Hero Travel of Djoser Family
Visum China: E-visums.nl
Bekijk en vergelijk vakanties en rondreizen China

Meer weten over de Longmen Grotten den de Shaolin Tempel in Luoyang:

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

GlobeHopper reistips

Internet in China: geblokkeerde websites en VPN

Andere tips in China

Deze highlights mag je niet missen in Xi’an

Op ontdekkingstocht in historisch stadje Pingyao

Reisroutes met Luoyang

Rondreis China; Stedenreis met volop cultuur

Rondreis China; Mooiste natuurgebieden en steden per trein