Luang Prabang

Luang Prabang Laos

Luang Prabang is zonder twijfel Laos’ meest sfeervolle stad, vol kleurrijke Frans-koloniale gebouwen, pittoreske straatjes die rijkelijk zijn versierd met bloemen, indrukwekkende panorama’s over de Mekong en de Nam Khan rivier, goed bewaard gebleven tempels, jonge monniken die door de straten struinen, luxe boetieks en knusse eetcafés. Hier, in deze kleine stad met slechts 70.000 inwoners, komen Laos’ ontspannen landelijke ambiance en het stadsleven samen.

 

Luang Prabang gedijt voor een groot deel op toerisme. Overal in het Unesco Wereld Erfgoed-centrum vind je goede restaurants, eetcafés, sfeervolle barren, guesthouses en tourbureaus. Vooral in de omgeving van de grote Night Market, waar je talloze kraampjes van locals vindt die allerlei souvenirs verkopen.
Een deel van de eetgelegenheden in de stad wordt door expats gerund, met name met een Franse achtergrond. Het is heerlijk vertoeven in één van de ontspannen barren, met een fruit shake of een Lao biertje en uitzicht op de rivier of de lieflijke straatjes in het centrum.

Misschien wel de meest bekende attractie in Luang Prabang, is de aalmoes ceremonie. Vroeg in de ochtend lopen de monniken blootsvoets door de straten met hun bedelkommen, terwijl mensen vanaf de stoep handjes rijst in hun kom werpen. Een meditatieve ceremonie die je niet mag missen in Luang Prabang, al zijn er wat kanttekeningen bij de rol die toeristen tegenwoordig spelen in de plechtigheid.
In de directe omgeving van de stad vind je turkooizen watervallen, grotten, pittoreske plattelandsdorpjes, weverijen en de prachtige Mekong Rivier waarover je boottochten kunt maken.
Luang Prabang is zo’n plek waar je een paar dagen zou blijven, maar een week later nog steeds niet weg wilt. Zet je relax-modus aan en geniet van deze leuke hospot in Laos.

Activiteiten en bezienswaardigheden in Luang Prabang

GlobeHopper reistips

Top 3 in Luang Prabang

Aalmoes ceremonie

Night Market Luang Prabang

Rivieroever Luang Prabang

Andere tips in Laos

4000 Islands

Bolaven Plateau

Don Det en Don Khon