Lombok: verken de Rinjani vulkaan en de Gili eilanden

Lombok tips reizen Indonesie

Het Indonesische eiland Lombok ligt pal naast het populaire Bali en is onderdeel van de Kleine Sunda eilanden. Lombok is nog ongerept en een stuk rustiger dan het buureiland. Hier vind je vulkanen en valleien, rijstvelden, watervallen, tempels en moskeeën en de mooie stranden van Senggigi en Kuta.

Gili eilanden

Voor de westkust liggen de prachtige Gili eilanden, een geliefde plek onder backpackers. Je kunt er feesten op Gili Trawangan, de rust opzoeken op Gili Meno of kiezen voor Gili Air, dat een mix is van zijn twee ‘broers’. Rondom de Gili’s en diverse andere plekken op Lombok kun je fantastisch snorkelen en duiken. Wij spotten er vele tropische vissen en hebben gezwommen met zeeschildpadden, die regelmatig gewoon tot aan het strand komen. Ook aan goede surfspots is geen gebrek langs de kust van het vaste land van Lombok.

Rinjani vulkaan

Een ‘must’ tijdens je verblijf op Lombok is een bezoek aan de Rinjani vulkaan. Deze 3726 meter hoge vulkaan is bedekt met regenwouden en huisvest een enorm kratermeer, waarin een nieuwe vulkaan is ontstaan. De trektocht naar de top van Gunung Rinjani is niet gemakkelijk, maar een absoluut hoogtepunt van je reis naar Lombok.

Bezoek ook de mooie Tiu Teja waterval, de authentieke Sasak-dorpjes met bamboehuizen en de Senaru vallei met zijn felgroene rijstvelden. Lombok is een heerlijke plek voor natuurliefhebbers en bovendien erg goed te combineren met buureilanden als Bali en Java.

Activiteiten en bezienswaardigheden op Lombok

GlobeHopper reistips