Little Eden hotel

Little Eden Hotel Don Det

Op het meest noordelijke puntje van Don Det, het populairste eiland van Laos’ 4000 Islands, ligt het charmante Little Eden hotel. Een sfeervolle accommodatie met een Europese uitstraling en een perfecte ligging pal aan de Mekong Rivier. Het bijbehorende Little Eden restaurant is één van de mooiste locaties op het eiland om de zonsondergang te aanschouwen.

Belgische roots

Het hotel is eigendom van de West-Vlaamse Mathieu, die 14 jaar geleden als backpacker naar Don Det kwam. Op het eiland was destijds nog geen stroomvoorziening en er waren nauwelijks hotels. Mathieu raakte verknocht aan Don Det en besloot 2 jaar later zijn eigen hotel te bouwen. De eerste editie van Little Eden bestond uit bamboehutten met daken van bladeren.

Mathieu: “ ’s Middags bedachten we wat de avondmaaltijd ging worden en liep ik langs alle hutten om te vragen wie mee wilde eten. Vervolgens kochten we bijvoorbeeld twee kippen, die we moesten slachten en bereiden, zodat alle hotelgasten ’s avonds aan de kip met rijst zaten.”

Flashpackers

De tijden zijn veranderd. Inmiddels hebben de bamboehutten plaatsgemaakt voor een door de Belg zelf ontworpen hotel, de meest luxe die op Don Det te vinden is. Tegenover het hoofdgebouw, met de beste kamers, ligt een bijgebouw met iets eenvoudigere, budgetvriendelijke bungalows. “Voor elk wat wils”, benadrukt Mathieu, “al bestaat het grootste deel van mijn gasten uit flashpackers en avontuurlijke gezinnen die het eiland steeds vaker weten te vinden”.
Dat Little Eden in zijn categorie weinig concurrentie ondervindt, blijkt ook uit de meer bekende hotelgasten; de crew van 3 Op Reis Backpackers, van de BCC en andere reisprogramma’s verbleven allen in dit hotel.

Zonsondergang aan de Mekong

Aan de waterkant vind je het Little Eden restaurant, dat Westerse en Aziatische gerechten serveert voor een lokale prijs die in lijn ligt met andere restaurants op het eiland. Eet je er niet, ga er dan in elk geval een lokaal biertje drinken aan het einde van de middag en geniet van de prachtige zonsondergang aan de Mekong Rivier. Ook niet-hoteltesten kunnen in het restaurant terecht.

Zwemmen

Datzelfde geldt voor het heerlijke zwembad, dat je net voor het hotel kunt vinden. Ook een bar, terras en zonnebedden sieren het terrein. Zwemmen en relaxen is gratis voor hotelgasten, anderen kunnen er tegen betaling terecht.

Bekijk Little Eden Hotel in deze 360 graden video

Klik en beweeg met je muis over de video om rond te kijken.

Andere tips in Don Det

Restaurants en cafés op Don Det

Hoe kom je op de 4000 Islands

4000 Islands