Bezoek de leukste musea in Amsterdam

Bezoek de leukste musea in Amsterdam

Amsterdam telt ruim 75 verschillende musea. Ontzettend veel keuze, maar welk museum moet je echt bezoeken? Onze 10 favoriete musea in Amsterdam op een rij:

Anne Frank Huis: het Achterhuis van Anne Frank is een indrukwekkend museum geworden waar je rechtstreeks de geschiedenis instapt. Een ‘must’  voor iedereen.

Anne Frank is het tragische icoon van de Tweede Wereldoorlog

Rijksmuseum: altijd al eens de Nachtwacht willen zien? Pak dan je kans. Tip: het museum is enorm, maar als je een audiotour doet, kun je je ook beperken tot de belangrijkste schilderijen uit het museum.

Rijksmuseum Amsterdam

Nemo: Ontdek de wereld van de wetenschap en technologie op een heel interactieve manier. Alles draait om het ‘zelf doen en ontdekken’ in dit grote science centre. Educatief en enorm leuk voor iedereen vanaf circa 7 jaar.

NEMO Science Museum Amsterdam

Foam: het bekendste fotografiemuseum in de hoofdstad.

Scheepsvaartmuseum: over Nederland & de historie van de scheepvaart. Veel interactieve onderdelen & goed te combineren met het nabijgelegen Nemo.

Scheepvaart Museum in Amsterdam

Tropenmuseum: Culturen komen tot leven als je een reis maakt door de tijd én een reis over de wereld in dit mooie museum. Naast kunstwerken vind je er gebruiksvoorwerpen, film, muziek en foto’s.

Tropenmuseum Amsterdam

Stedelijk Museum: voor iedereen die van moderne en hedendaagse kunst houdt.

Stedelijk Museum Amsterdam

Van Gogh Museum: de naam zegt het al… het hoofdgerecht is Van Gogh met een bijgerechtje Van Gogh en als toetje.. tsja.

Van Gogh Museum Amsterdam

Hermitage: een dependance van de beroemde Hermitage in Sint-Petersburg, Rusland. Alleen het prachtige historische gebouw aan de Amstel is je bezoek al meer dan waard. Veel diverse kunsttentoonstellingen met gedeeltelijk een Russisch thema.

Hermitage Amsterdam

Moco Museum: één van de nieuwste musea in Amsterdam met een breed scala aan moderne en hedendaagse kunst. Banksy zit in de permanente collectie van Moco en daarnaast wisselende de exposities.

Moco Museum Amsterdam

En voor de echte museumliefhebbers nog meer opties; zoek maar eens verder op het Joods Historisch Museum, het Tassenmuseum, het Amsterdam Museum, Allard Pierson Museum, Rembrandthuis, Verzetsmuseum, Eye filmmuseum en nog veel meer…

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

Wat te doen in Amsterdam? Ontdek onze leukste tips!

Hotels in Amsterdam

Wandelroute Amsterdam binnenstad & grachtengordel