Leuke fietsroute door de omgeving van Yangshuo – met kaart

Leuke fietsroute door omgeving van Yangshuo

Op zoek naar een leuke fietstocht in Yangshuo? Wij stippelden deze fietsroute uit vol bezienswaardigheden – met onderaan de kaart van onze route op Google Maps!

Ancient Totem Path en vlindertuin

Fiets Yangshuo uit via de zuidelijke poort en blijf deze weg volgen. Onderweg kom je allerlei leuke activiteiten en bezienswaardigheden tegen; na 1,5 kilometer vind je aan je linkerhand het Ancient Totem Path, aan je rechterhand kun je boogschieten voor een paar Euro. Iets verderop, op 3 kilometer buiten de stad, vind je de vlindertuin Butterfly Spring aan je rechterhand.

Bamboe raft en Moon Hill

Fiets door en volg de brug over de Yulong Rivier. Vanaf de brug zie je de bamboe vlotten voorbij dobberen waarmee je een tocht kunt maken over de rivier. Dit is bovendien een prachtige fotostop!
Blijf de weg volgen tot je aankomt bij Moon Hill (rechterzijde, op 7 kilometer van Yangshuo). Deze bijzondere rots staat bovenop een heuvel en heeft een groot rond gat in het midden. Je kunt Moon Hill beklimmen.

Banyan Tree

Stap daarna weer op je fiets en rijd dezelfde weg terug, tot na 2 kilometer aan je linkerhand een stenen muur begint. Hier vind je de grote Banyan Tree. Net voor de muur kun je in een weggetje linksaf slaan. Na 50 meter vind je aan je rechterhand een oprit naar het terrein waar de enorme Banyan Tree straat van 17 meter hoog en 7 meter breed. Indien je het terrein vanaf deze zijde betreed, betaal je meestal geen entreegeld (bij de ingang wel, om ook toegang te krijgen tot andere attracties op het terrein).

Lokale dorpjes en lunch stop

Nadat je een kijkje hebt genomen bij de reuzenboom, fiets je terug naar de weg in de richting van Yangshuo, voor nog 1 kilometer. Zodra je de rivier over fietst, sla je direct linksaf na de brug. Blijf deze weg volgen, de weg loopt parallel aan de rivier. Na circa 4 kilometer kom je aan in Aishanmen Village en neem je een bocht naar rechts en vind je The Giggling Tree aan je rechterhand; een hotel met restaurant dat tot kort geleden nog werd gerund door Nederlanders. Een goed moment om even van de fiets te stappen en een hapje of drankje te bestelling op het terras van The Giggling Tree.

Fietsen door de rijstvelden en zwemmen in de rivier

Fiets 2 kilometer verder door Jime Village en Chaoyang Village, die in elkaar overlopen. Dan vind je aan je rechterhand de afslag naar het Outside Inn Hotel (ook hier kun je nog een drankje bestellen op het terras) en recht tegenover die afslag, aan je linkerhand, een zandpad. Rijd het zandpad in en blijf het pad volgen (deze buigt af naar rechts) door de rijstvelden. Na circa 10 minuten kom je uit bij de rivier. Volg het stenen pad langs de rivier (hou de rivier aan je rechterzijde) tot je bij een kleine dam aankomt. Dit is een ideale plek om een duik te nemen in het verfrissende water!

Terug naar Yangshuo

Na je duik volg je het stenen pad verder tot je weer aankomt in Aishanmen Village. Vanaf hier is het nog circa 4 kilometer fietsen naar Yangshuo.

Bekijk onze video en route door de omgeving van Yangshuo

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

Ook leuk in de buurt van Yangshuo

Bezoek het bruisende West Street

Tips voor hotels in Yangshuo

Bamboe raften op de Yulong rivier

Aanbevolen reisorganisaties China

Vind je de informatie op deze website interessant of behulpzaam? Dan vragen we je om bij boeking van je vakantie of tickets gebruik te maken van 1 van de links van onderstaande aanbevolen reisorganisaties. Dit helpt ons om de website live te houden en verder uit te breiden. Wij ontvangen een kleine commissie terwijl jij niks extra betaalt.