Léon, paradijs voor adrenaline junkies

Leon

Léon is Nicaragua’s charmante studentenstad in het noorden van het land. Hier vind je een levendige livemuziek-scene, struikel je over de historische plekjes en koloniale kerken én ontdek je al snel dat de locals je lekker je gang laten gaan. In tegenstelling tot die andere mooie koloniale stad, Granada, wil niemand je iets verkopen. Léon is relaxed, heeft leuke bezienswaardigheden en is dé uitvalsbasis voor uitstapjes naar vulkanen die zich richten op adrenaline-junkies!

In de historische binnenstad van Léon kun je heerlijk rondslenteren door de geplaveide straatjes waar beroemd poëet Rubén Darío opgroeide en over dichtte. Of speel je een potje basketbal met een groepje tieners en observeer je de bejaarde stelletjes die vanuit de deurpost van hun vrolijk gekleurde huis het dagelijks leven in zich opnemen. Iedereen gaat hier lekker zijn gang en laat jou als toerist met rust. De ultieme Nicaraguaanse stadservaring beleef je in Léon.

Tips en bezienswaardigheden in het centrum van Léon

  • Bekijk de grote witte Kathedraal van Léon op het centrale plein van de stad. Dit is de grootste kathedraal van Midden-Amerika. De kathedraal werd in de 18de eeuw gebouwd en heeft zowel barokke als neoklassieke invloeden.
  • Bezoek de knalgele kerk Iglesia de la Recolección met zijn prachtige gevel in Mexicaanse stijl.
  • Eet een lekker croissantje of vers broodje bij Pan & Paz; een bakkerij in het centrum van Léon – eigendom van de Franse Christian en de Nederlandse Miranda. Bekijk de site.
  • Neem een kijkje in het Huis van Rubén Darío; deze Nicaraguaanse schrijver en poëet is de trots van Léon en werd na zijn dood begraven in de Kathedraal van Léon.
  • Bezoek het museum voor moderne kunst; Museo de Arte fundación Ortiz-Gurdian met kunst van zowel Nicaraguaanse kunstenaars als van Pablo Picasso en Joan Miró.
  • Maak op eigen houtje een wandeltocht langs de ruïnes in het centrum van Léon met borden die uitleg geven over de burgeroorlog.

Kijk hier voor de leukste tours en uitstapjes vanuit Léon!

Vulkaan boarden op de Cerro Negro vulkaan

Maar Léon is ook het Mekka voor adrenaline junkies de enige plek ter wereld waar je van een vulkaan kunt boarden! Trotseer de Cerro Negro vulkaan voor een onvergetelijke ervaring. Tours boek je ter plaatse of hier online.

Lava zien gloeien in de Télica vulkaan

Een andere geweldige excursie is een trip vanuit Léon naar de actieve Télica vulkaan. Per 4×4 vertrek je vanuit Léon naar de vulkaan, waar je een avondwandeling omhoog maakt. De zonsondergang over de vlakte is geweldig. Je steekt een groene rotsvallei over en eindigt bij de krater van de vulkaan. Hier wacht je tot het donker wordt. De geur van rotte eieren die uit de vulkaan komt is heel bizar, maar het echte hoogtepunt moet nog komen; met een beetje geluk zie je in het donker de lava gloeien in de Télica vulkaan.