Wandelen en dieren spotten in Kowloon Park

Kowloon Park Hongkong

Midden in Hongkong, in de populaire wijk Tsim Sha Tsui, ligt het enorme Kowloon Park. Dit enorme stadspark strekt zich uit over 13,3 hectare en is een ideale plek om Hongkongs neonlichten en drukte even te ontvluchten. Hoewel je langs de zijkanten van deze oase de wolkenkrabbers nog ver boven de bomen ziet uittorenen, heerst er een serene rust in het park.

Volière en vogelvijver

Kowloon Park huisvest enkele vijvers met fonteinen en een mooie rozentuin. Maar de echte highlights zijn de vogelvijver en de grote volière, ofwel Bird Lake en de Aviary. Bij de vijver kun je soms meer dan 100 vogelsoorten spotten, waaronder de roze flamingo’s. De volière telt onder andere enkele neushoornvogels. Pal hiernaast vind je een speeltuin voor de kinderen. Al deze attracties, inclusief Kowloon Park zelf, zijn gratis toegankelijk.

Zwembad en sportpark

Kowloon Park heeft ook een eigen sportcomplex met een enorm openbaar zwembad. Er zijn vier binnenzwembaden en drie buitenzwembaden met ligstoelen en een kinderbad, waar je tegen een kleine vergoeding een halve dag gebruik van kunt maken. Lees hier verder voor openingstijden en entreegelden het Kowloon Park Zwembad.

Locatie Kowloon Park

Je vindt Kowloon Park midden in Tsim Tsa Tsui, aan 22 Austin Road. Kom je met de metro, stap dan uit bij MTR Tsim Sha Tsui Station, Exit A1.

Andere tips in Hongkong

Zwemmen in Kowloon Park

Shoppen op de Temple Street Night Market

Eet bij Tim Ho Wan; goedkoopste Michelin Sterrestaurant ter wereld