Beste kindvriendelijke attracties in Bangkok

Kindvriendelijke attracties Bangkok

In Bangkok met de kids en even genoeg van de tempels en paleizen? Maak dan een keuze uit de top 5 van onze favoriete familieattracties:

Siam Ocean World: een geweldig aquarium gelegen onder de Siam Paragon shoppingmall waar ruim 30.000 vissen je aangapen terwijl je door de watertunnel wandelt. Tal van activiteiten zullen lang op het netvlies blijven staan; er zijn shows voor het voeren van de haaien, pinguïns en otters, je kunt een 4D-watershow bijwonen, een kijkje nemen vanuit een boot met glazen bodem en als klap op de vuurpijl… kun je een scubaduik in het aquarium maken om met haaien en pijlstaartroggen te zwemmen. Een dag Siam Ocean World is voor de kids misschien wel het meest memorabele uitstapje in Thailand.

Vind je ideale vakantie met de GlobeHopper Vakantiewijzer

KidZania: in KidZania kunnen kinderen in huid van wel 80 verschillende beroepen kruipen. Piloot, brandweerman, automonteur, dokter, politieagent of tandarts; alles kan in het echt worden ervaren. Op 10.000 vierkante meter vinden ze straten, gebouwen en allerlei noodzakelijke voorzieningen, zoals een brandweerkazerne, ziekenhuis, benzinestation, toneelschool, dierenkliniek, kapsalon, restaurant, autodealers en nog veel meer. KidZania is een internationaal edutainment concept met vestigingen in Dubai, Portugal, Japan, Zuid Korea, Maleisië, Indonesië en Mexico Stad. Net als Siam Ocean World gevestigd in de Siam Paragon shoppingmall.

Dreamworld: achtbanen, wildwaterbanen, botsauto’s en waterfietsen… Dreamworld is een amusementspark net buiten Bangkok waar je je een dag prima kunt vermaken. Het pretpark is vormgegeven als fantasiewereld, zo is er een ruimte waar alles 50 maal groter is dan normaal. Ook tref je er een ijswereld met kunstsneeuwbaan (dé bezoekreden voor de Thai) en worden er veel shows gegeven. Gelegen op circa 45 minuten rijden vanuit Bangkok centrum.

Safariworld: een safaripark waar de dieren vrij rondlopen en je per auto of bus langs de leeuwen, giraffen, beren en zebra’s kunt rijden. Ook is er een marinepark bij met onder andere dolfijnen shows en worden er shows met vogels en olifanten verzorgd. Een dagje safaripret in het noorden van Bangkok.

Siam Park City: waterpret kan verfrissend zijn in de Thaise warmte. Zoek verkoeling in Siam Park City; een pretpark met een uitgebreide waterzone vol glijbanen, zwembaden en het grootste golfslagbad ter wereld. Het park heeft overigens ook een droog gedeelte met achtbanen en een air drop attractie. Verwacht geen fonkelnieuw pretpark; ondanks een complete renovatie in 2007 ziet het park eruit alsof het in de jaren ‚90 is blijven hangen en een likje verf kan gebruiken. Maar wie valt daarover als het warm is en een brede selectie waterglijbanen je toelacht…