Khao Sok Nationaal Park

Khao Sok Nationaal Park

Khao Sok is een groot nationaal park, gelegen in het centrale deel van zuidelijk Thailand. Dit uitgestrekte regenwoud herbergt veel tropische diersoorten, variërend van olifanten en gibbonapen tot neushoornvogels. Er schijnen zelfs luipaarden en tijgers voor te komen diep in het woud, maar deze dieren zijn inmiddels al jaren niet meer gesignaleerd dus hun bestaan in dit gebied is onzeker. Je komt ze in elk geval niet zomaar tegen op een wandeling door één van de oudste regenwouden op aarde. De kans om grotten en watervallen tegen te komen is een stuk groter, je kunt hier prachtige wandelingen maken met een gids.

Midden in Khao Sok Nationaal Park ligt het prachtige Cheow Larn Lake, dat wordt gekenmerkt door hoge kalkstenen rotsen en de eeuwenoude jungle die het meer omringen. Je kunt er prachtige boottochten maken en je heel nietig voelen als je door dit gebied vaart. Het is daarnaast een stuwmeer, voor het opwekken van elektriciteit. Khao Sok en Cheow Larn Lake huisvesten diverse junglekampen waar je enkele dagen midden in de natuur kunt verblijven, zowel op het vaste land als drijvend op het meer. Combineer je verblijf met een bezoek aan ecologisch olifantenkamp in dit gebied, dat zelfs prijzen won voor zijn diervriendelijke Elephant Conservation Project.

Reisinformatie Thailand

Beste reistijd Thailand: November tot en met Maart
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Skyscanner
Vliegtijd Thailand: 12 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: Riksja Travel en Van Verre
Leukste reizen voor gezinnen: Local Hero Travel of Riksja Family
Visum Thailand: E-visums.nl
Nog meer Thailand tips en reisinformatie.

Tip Khao Sok nationaal park

Wij adviseren om een verblijf van 2 tot 4 nachten te reserveren in één van de junglekampen in het gebied, je krijgt vaak een volledig verzorgd pakket inclusief excursies. Vervoer vanuit Surat Thani en de strandlocaties in de omgeving (Krabi, Phuket, Koh Samui, Koh Lanta) is dan vaak inbegrepen.

Op het Cheow Larn Meer verblijven

In het Khao Sok Nationaal Park kan je ook midden in de natuur op het prachtige Cheow Larn meer verblijven. Voor een indruk bekijk onze video hieronder:

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

Reisroutes met Khao Sok Nationaal Park

Rondreis Thailand 2 weken

Rondreis Thailand in 3 weken

Reisroute Stranden aan de westkust van Thailand

Andere tips in Thailand

Phuket: prachtige stranden en beach resorts

Krabi en zijn tropische natuurstranden

Koh Samui; het meest gevarieerde eiland in Thailand