Yogyakarta (Jogjakarta)

Jogjakarta Yogyakarta Reistips Java Indonesie

Yogyakarta is misschien wel de meest geliefde stad op het Indonesische eiland Java. Het bruist van de cultuur, wordt omgeven door prachtige rijstvelden, vulkanen en bergen én huisvest één van de meest beroemde Boeddhistische bouwwerken ter wereld; de Borobudur. Deze magische hotspot is de grootste boeddhistische tempel ter wereld. Iets verderop vind je bovendien nóg een bijzondere bezienswaardigheid; het tempelcomplex Prambanan. Beide tempels zijn gelegen tussen het centrum van Yogyakarta (ook wel geschreven als ‘Jogjakarta’) en de voet van de Merapi vulkaan, waar je een spannende toch per 4×4 naartoe kunt maken.

Activiteiten en bezienswaardigheden in Yogyakarta

Yogyakarta als centrum van Javaanse cultuur

Yogyakarta is een gezellige universiteitsstad met een levendig centrum. In het hart van de stad liggen het Kraton Paleis en het Taman Sari Waterpaleis, beide gebouwd door de sultan in de 18e eeuw. Maar ook een bezoek aan koloniale Fort Vredeburg, de vogeltjesmarkt en winkelstraat Malioboro mogen niet ontbreken. Bovendien is Jogjakarta het centrum van de Javaanse cultuur; hier vind je zilversmeden, batik workshops en kun je zien hoe de befaamde Wayang-poppen worden gemaakt. Woon ook een show bij in het poppentheater en ervaar de traditionele Javaanse dans tijdens een dansvoorstelling. Deze staat in het teken van de prachtige legende van prins Ramayana (of: Rama) en Sita, die terugkomt in de versieringen op de Pramabanan tempel.

Begeef je je buiten het stadscentrum van Yogyakarta, dan wachten avontuurlijke trips naar de vulkaan en fietstochten door de Javaanse ‘country side’ waar je ossen het land ziet ploegen en locals rijst ziet planten. Ook kun je er riviertuben door grotten en mountainbiken.

Leukste tips voor excursies in Yogyakarta

Wil je bijzondere activiteiten of excursies ondernemen in Yogyakarta? Wij raden deze tours en uitstapjes aan:

– Borobudur tickets vind je hier.
– Prambanan tickets vind je hier.
– Alles in één tour: Borobudur, Prambanan en een stadstour Yogyakarta (incl. entreebewijzen). Hier vind je tickets.
– Borobudur sunrise, Merapi-vulkaan jeeptour & Prambanan dagexcursie boek je hier.
– Rama en Sita voorstelling op een geweldige locatie bij de Prambanan tempels. Hier vind je tickets.
– Rama en Sita voorstelling door het Ramayana ballet in Yogyakarta inclusief diner. Deze boekten wij! Hier vind je tickets.
– Dagtocht naar de Merapi-vulkaan (jeeptour, erg toffe ervaring!) boek je hier.
– Yogyakarta Instagram Tour: Merapi-vulkaan, Jungle Swing & Waterval boek je hier.
– Fietstocht naar de Yogyakarta Country Side, door lokale dorpjes en langs rijstvelden tickets vind je hier.

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten