Ontdek vulkanen en tempels op Java

Java tips reizen Indonesie

Weelderige rijstvelden en traditionele dorpen waar boeren het land nog ploegen met hun ossenploeg. Enkele van ’s werelds meest indrukwekkende vulkanen zoals Bromo en Ijen, turkooizen kratermeren en historische tempelcomplexen zoals Borobudur en Prambanan. Koffie-, thee- en cacaoplantages en een Nederlands-koloniale geschiedenis waar je overal de sporen nog van kunt vinden. Dát alles vind je op het prachtige Indonesische eiland Java.

Java is het drukst bevolkte eiland in Indonesië, dat in totaal ruim 16.000 grote en kleine eilanden telt. Het is meteen het bruisende, culturele hart van Indonesië. Java is zeker drie maal zo groot als Nederland. Rondreizen gaat er gemakkelijk met de trein of met een auto en privéchauffeur om op meer afgelegen plekjes te komen. Het eiland wordt geflankeerd door Sumatra en Bali, waardoor een combinatie van deze Indonesische eilanden heel goed mogelijk is. Ontdek de mooiste plekjes op Java in een mix van natuur, cultuur en avontuur en bekijk hieronder onze reistips.

Bekijk en vergelijk vakanties en rondreizen naar Java van diverse reisorganisaties.

Activiteiten en bezienswaardigheden op Java

Borobudur en Prambanan

De wereldberoemde tempelcomplexen Borobudur en Prambanan zijn misschien wel de bekendste bezienswaardigheden op Java. De boeddhistische Burobudur ligt in een sprookjesachtig landschap en is op zijn allermooist bij zonsopgang. De vele klokvormige holle stoepa’s, die elk een boeddhafiguur bevatten, steken dan mysterieus af tegen het ochtendlicht.
Prambanan is juist een Hindoeïstische bouwwerk en bestaat uit allerlei majestueuze tempels in verschillende soorten en maten. Stuk voor stuk met prachtige gebeeldhouwde details die je het verhaal vertellen van prins Rama en Sita. Beide tempelcomplexen, zowel de Borobudur als Prambanan, liggen vlakbij de Javaanse stad Yogyakarta, hét culturele centrum van Java en één van de leukste plekken om wat langer te verblijven.

Vulkaan Mount Bromo op Java

Bekijk hieronder de 360 graden video van onze tocht naar de bekendste vulkaan van Indonesië; Mount Bromo. Deze actieve vulkaan is bijna 2400 meter hoog en ligt samen met twee andere vulkanen midden in een enorme zandzee van 8 bij 10 kilometer op Java. Wij beklommen Bromo tijdens zonsopgang, namen een kijkje in de krater en lieten ons verassen door het waanzinnige maanlandschap. Kijk mee en klik op de onderstaande video met je muis of vinger, hou vast en beweeg om 360 graden rond te kijken.

De leukste vakanties en rondreizen op Java

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

GlobeHopper reistips

Borobudur tempel op Java