Inle Lake

Inle Lake Myanmar

In het hart van Myanmar, tussen langgerekte groene heuvels, ligt het sprookjesachtige Inle Lake. Hier vind je complete dorpen die op palen zijn gebouwd, drijvende groente- en fruitplantages en lokale vissers die bekend staan vanwege hun karakteristieke roestijl, waarbij ze op één been op de boot balanceren en het andere been om de roeispaan wikkelen om te kunnen roeien. Rondom het meer liggen Boeddhistische kloosters, pagodes en traditionele werkplaatsen waar je zilversmeden, zijdewevers en de typisch Birmese parasol-handwerkers aan de slag kunt zien. Inle Lake is magische plek in Myanmar; niet alleen fotogeniek, maar ook de ideale locatie om kennis te maken met het dagelijks leven van de Intha bevolkingsgroep en enkele andere Birmese etnische minderheden. Bekijk al onze tips voor activiteiten, hotels en hostels bij Inle Lake!

Inle Lake is zo’n 22 kilometer lang en 5 kilometer breed. De beste uitvalsbasis voor een bezoek aan het meer is de plaats Nyaung Shwe, een klein dorp aan de noordzijde van de plas. Enkele luxere hotels zijn echter ook op andere plekken rondom het meer te vinden.

Leukste tips bij Inle Lake

Wat zeker niet mag ontbreken op je ‘to do list’ is een boottocht over het meer waarbij je de vissers, paalwoningen en drijvende tuinen kunt zien. Je kunt dit combineren met een bezoek aan lokale markten en traditionele handwerkplaatsen. Andere activiteiten zijn een fietstocht naar een lokale wijnboerderij waar je heuse Birmese wijn kunt proeven en een cultureel uitstapje naar het poppentheater van één van Myanmars laatste ‘puppet masters’ in Nyaung Shwe.

Hostels en hotels Inle Lake

Budget:
Ostello Bello Nyaung Shwe (meest levendige hostel bij Inle Lake, er wordt veel georganiseerd! – met gedeelde dorms en privékamers)
Of:
Song of Travel Hostel (voor een echte familie-vibe – met dakterras en gratis yoga)
Middenklasse:
Immana Grand Inle Hotel (fijne optie in centrum van Nyaung Shwe – met zwembad) of Spring Lodge Inle (ook met zwembad)
Luxe:
Sofitel Inle Lake Myat Min (luxe hotel pal aan Inle Lake, met zwembad)

Trekking naar Inle Lake

Wil je je bezoek aan Inle Lake combineren met een mooie meerdaagse trekking? Begin dan in de plaats Kalaw, van waaruit je in 2 of 3 dagen door de prachtige natuur naar Inle Lake wandelt, inclusief een boottocht over het meer bij aankomst. Onderweg slaap je in een Boeddhistisch klooster of in home stays. Wij deden deze trekking en vonden het één van onze leukste activiteiten in Myanamar! Lees onze blog voor onze tips en ervaringen en bekijk hier alle praktische tips voor de trektocht van Kalaw naar Inle Lake.

Reisinformatie Myanmar

Beste reistijd Myanmar: november tot en met februari
Goedkoopste vliegticket aanbieder: WTC.nl
Vliegtijd Myanmar: 10,5 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: Tenzing Travel of Shoestring
Leukste reizen voor gezinnen: Riksja Travel of Mooi Vakanties

Activiteiten, bezienswaardigheden & tips in Inle Lake

GlobeHopper reistips

Booking.com

Andere tips in Myanmar

Hsipaw

Mandalay

Bagan

Andere leuke reistips en informatie

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked"