Hue

Hue Vietnam reistips activiteit en bezienswaardigheden

De historische stad Hue is een heus openluchtmuseum waar de Vietnamese geschiedenis voor het oprapen ligt. Hue was de keizerlijke hoofdstad van Vietnam ten tijde van de Nguyen Dynasty (1802-1945) en veel bezienswaardigheden uit die tijd zijn bewaard gebleven. Het centrum staat daarom op de Unesco Werelderfgoedlijst. Bekijk hier al onze tips voor Hue, inclusief de leukste hostels en hotels voor je verblijf. 

Citadel van Hue en de Verboden Stad

De oude Keizerlijke Stad van Hue ligt aan de noordzijde van de pittoreske Parfum rivier en was de belangrijkste bestuurslocatie in het vroegere Hue. Hier vond je paleizen, pagodes, forten met kanonnen en de mooiste oosterse architectuur. Een deel hiervan is nog steeds te bezichtigen. Bezoek de Citadel met zijn paleizen, paviljoens, toegangspoorten, grachten en tuinen. Bekijk de oude, twee meter dikke muren rondom de Citadel. En ‘last but not least’; bezoek de Verboden Paarse Stad van Hue. Een exacte kopie van de Verboden Stad in Beijing waar de keizer en zijn belangrijkste volgers woonden. Een leuke manier om de oude stad te bekijken is per fietstaxi of fiets-rickshaw (dit hebben wij gedaan!). Bekijk hier een leuke fiets-rickshaw tour door Hue.

Keizerlijke tombes en pagodes

Langs de oever van de Parfum rivier liggen diverse keizerlijke tombes, de laatste rustplaats van de heersers van de Nguyen Dysnasty. De dynastie telde 13 verschillende keizers waarvan er 7 een tombe in Hue hebben gekregen. Rondom de graven vind je gebedsplaatsen, kunstwerken, beelden en andere eerbetonen aan de vroegere heersers. Je kunt de tombes bezoeken per fiets, scooter of taxi. Enkele zijn alleen per boot bereikbaar. Ook de Thien Mu pagode, de belangrijkste tempel in Hue, ligt aan de oever van de Parfum rivier.

Tanks uit de Vietnam-USA oorlog

Ook overblijfselen uit de meer recente geschiedenis van Vietnam zijn te vinden in Hue. Zo vind je nabij de Citadel een terrein met Amerikaanse legertanks als herinnering aan de oorlog tussen Vietnam en Amerika. In de stadsmuren rondom Hue zijn nog kogelgaten te vinden uit die tijd. Meer imposante legervoertuigen staan opgesteld in het Hue Military Museum.

Bezoek het verlaten waterpark van Hue

Een populair uitstapje onder (vooral) backpackers is een bezoek aan het verlaten waterpark van Hue. Zo’n 20 minuten (6 km) rijden ten zuiden van Hue ligt Hồ Thuỷ Tiên; een bizarre plek! Ergens rond 2004 zijn ze begonnen met de bouw van dit waterpark, maar de bouw is nooit afgekomen. Daardoor ligt het park vol glijbanen, tribunes, mythische draken (die je voorzichtig kunt beklimmen) en kapotte aquaria er nu helemaal verlaten bij en wordt het overgenomen door de natuur. Voor avontuurlijke reizigers een leuke uitdaging om hier een kijkje te  nemen! Bij de entree van het waterpark staat een bewaker die je een klein bedrag betaalt om binnen te komen, zo’n 20.000 Vietnamese Dong per scooter (nog geen euro). Je scooter parkeren kost nog eens 5000 Dong. De moeite waard voor een surrealistische ervaring in dit verlaten waterpark!

Fietstocht of scootertocht vanuit Hue

Ondanks dat Hue een vrij drukke stad is, bevind je je buiten de stadsgrenzen al snel midden in de Vietnamese ‘country side’. Maak een fietstocht of scootertocht langs rijstvelden, lokale markten en typisch Vietnamese dorpjes en maak zo kennis met het dagelijks leven van de lokale bewoners. Een leuke scootertocht vind je hier.

Leukste hostels en beste hotels Hue

Wij zochten de leukste opties voor hotels, homestays en hostels in Hue voor je uit voor een heerlijk verblijf in Hue:

* Hostel / budget:
Hostel Vietnam Backpacker Hostel Hue (gezellig hostel met bar, slaapzalen en privékamers) of Why Not Hostel (heel sociaal hostel met bar, slaapzalen en privékamers) of Bon Ami Hostel (leuk en kleinschalig) of Baloo Hostel (kleinschalig, voor stelletjes)

* Middenklasse hotel en homestay:
Hue Sweethouse Homestay (homestay) of Hue River Side Villa (sereen met tuin) of  The Scarlett Boutique Hotel (boetiek-stijl)

* Luxe hotel:
Pilgrimage Village Boutique Resort & Spa (sereen luxe resort met groot zwembad)

Reisinformatie Vietnam

Beste reistijd Vietnam: februari tot en met april
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Skyscanner
Vliegtijd Vietnam: circa 13 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: Local Hero Travel of Evaneos
Leukste reizen voor gezinnen: Djoser of Riksja Family
Tip voor rondreis Vietnam op maat: Van Verre of AsiaDirect
Visum Vietnam: E-visums.nl
Bekijk en vergelijk vakanties en rondreizen Vietnam

Onze reiservaringen & tips in Hue

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

Andere tips in Vietnam

DMZ-Line en Vinh Moc Tunnels

Phong Nha

Hoi An