Hue

Hue Vietnam reistips activiteit en bezienswaardigheden

De historische stad Hue is een heus openluchtmuseum waar de Vietnamese geschiedenis voor het oprapen ligt. Hue was de keizerlijke hoofdstad van Vietnam ten tijde van de Nguyen Dynasty (1802-1945) en veel bezienswaardigheden uit die tijd zijn bewaard gebleven. Het centrum staat daarom op de Unesco Werelderfgoedlijst.

Citadel en de Verboden Stad

De oude Keizerlijke Stad ligt aan de noordzijde van de pittoreske Parfum rivier en was de belangrijkste bestuurslocatie in het vroegere Hue. Hier vond je paleizen, pagodes, forten met kanonnen en de mooiste oosterse architectuur. Een deel hiervan is nog steeds te bezichtigen. Bezoek de Citadel met zijn paleizen, paviljoens, toegangspoorten, grachten en tuinen. Bekijk de oude, twee meter dikke muren rondom de Citadel. En ‘last but not least’; bezoek de Verboden Paarse Stad van Hue. Een exacte kopie van de Verboden Stad in Beijing waar de keizer en zijn belangrijkste volgers woonden. Een leuke manier om de oude stad te bekijken is per fietstaxi.

Keizerlijke tombes en pagodes

Langs de oever van de Parfum rivier liggen diverse keizerlijke tombes, de laatste rustplaats van de heersers van de Nguyen Dysnasty. De dynastie telde 13 verschillende keizers waarvan er 7 een tombe in Hue hebben gekregen. Rondom de graven vind je gebedsplaatsen, kunstwerken, beelden en andere eerbetonen aan de vroegere heersers. Je kunt de tombes bezoeken per fiets, scooter of taxi. Enkele zijn alleen per boot bereikbaar. Ook de Thien Mu pagode, de belangrijkste tempel in Hue, ligt aan de oever van de Parfum rivier.

Tanks uit de Vietnam-USA oorlog

Ook overblijfselen uit de meer recente geschiedenis van Vietnam zijn te vinden in Hue. Zo vind je nabij de Citadel een terrein met Amerikaanse legertanks als herinnering aan de oorlog tussen Vietnam en Amerika. In de stadmuren rondom Hue zijn nog kogelgaten te vinden uit die tijd. Meer imposante legervoertuigen staan opgesteld in het Hue Military Museum.

Fietstocht vanuit Hue

Ondanks dat Hue een vrij drukke stad is, bevind je je buiten de stadsgrenzen al snel midden in de Vietnamese ‘country side’. Maak een fietstocht langs rijstvelden, lokale markten en typisch Vietnamese dorpjes en maak zo kennis met het dagelijks leven van de lokale bewoners.

Reisinformatie Vietnam

Beste reistijd Vietnam: februari tot en met april
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Vliegwinkel.nl
Vliegtijd Vietnam: circa 13 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: Riksja Travel of 333Travel
Leukste reizen voor gezinnen: Djoser of Koning Aap

Onze reiservaringen & tips in Hue

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is jóuw online reisgids en ónze passie. Wij zijn Ydwer en Monique, twee reislustige import-Amsterdammers. Ydwer woonde voorheen in Ierland en studeerde in Azië. Monique reisde en adviseerde gezinnen jarenlang over de mooiste verre vakanties. Samen trekken wij de wereld rond en delen we al onze tips met jou op GlobeHopper.

Volg ons op Instagram

Volg ons op Facebook

Blijf op de hoogte

Laat je e-mail achter en ontvang gratis de laatste reistips & reisinspiratie én je bent als eerste op de hoogte van leuke winacties!
Booking.com

Andere tips in Vietnam

DMZ-Line en Vinh Moc Tunnels

Phong Nha

Hoi An

Andere leuke reistips en informatie

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked"