Hin Ta en Hin Yai rotsen

Hin Ta en Hin Yai rotsen

Koh Samui is rijk aan allerlei mooie natuurverschijnselen. Twee daarvan zijn de aparte rotsformaties van Hin Ta en Hin Yai, ook wel de opa (ta) en oma (yai) rotsen genoemd. De rotsen danken hun beroemdheid aan de vorm; ze lijken op menselijke geslachtsdelen.

Legende

Achter de penis- en vaginavorm van de rotsformatie, zit een legende die uitgeschreven is op een bord nabij de rotsen. Het verhaal gaat over een ouder koppel, met de namen Ta Kreng (opa Kreng) Yai Riem (oma Riem) dat met hun zoon op het vaste land in het zuiden van Thailand woonde. Toen beide ouders het tijd vonden dat zoonlief ging trouwen, besloten ze de hand te vragen van de dochter van een man die op Koh Samui woonde. De boot die hen naar het eiland moest vervoeren, kwam in een storm terecht en verging, waardoor het oudere koppel op zee verdronk. Als bewijs van hun goede intenties richting de ouders van de bruid, veranderden ze in rotsen; Hin Ta en Hin Yai.

Vind je ideale vakantie met de GlobeHopper Vakantiewijzer

Het uitzicht vanaf de rotsen en het nabij gelegen strandje (niet geschikt om te zwemmen) is prachtig. Vergeet je camera dus niet mee te nemen.

Locatie Hin Ta en Hin Yai rotsen

De rotsformatie is gelegen aan de oostkust van Koh Samui, op zo’n 2 kilometer ten zuiden van Lamai Beach. Op een steenworp afstand van het traditionele Moslim-vissersdorp Hua Thanon.

Andere tips op Koh Samui

Muay Thai Boksen Koh Samui

Namuang watervallen

Bezoek Koh Nang Yuan voor je ultieme reisfoto

Andere leuke reistips en informatie

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked"