Hanoi

Hanoi bezienswaardigheden activiteiten en reistips

De Vietnamese hoofdstad Hanoi is een bruisende mix van het ‘oude’ en het ‘nieuwe’ Vietnam. Je vindt er enorm veel historische bezienswaardigheden, maar tegelijkertijd heeft Hanoi zich ontwikkeld tot een moderne metropool met een heel eigen Aziatisch tintje. Hanoi is tevens de uitvalsbasis vooreen bezoek aan Sapa en Halong Bay.

Historisch centrum van Hanoi

Old Quarter is zonder twijfel het meest sfeervolle stadsdeel van Hanoi en een ideale uitvalsbasis voor je bezoek. Hier vind je chaotische straatjes waar het wemelt van de scooters, kleine restaurants, barren, koffiesalons, eetstalletjes en verkopers langs de kant van de weg. Een veilige en leuke buurt om het dagelijks leven van de Vietnamezen in je op te nemen én waar je kunt opgaan in het nachtleven. Op loopafstand bevindt zich het Hoan Kiem meer, met zijn Schildpaddenpagode op een eiland midden in het water. Nabij Hoan Kiem Lake kun je ook het traditionele waterpoppentheater bezoeken. Tickets kan je makkelijk vooraf online boeken.
De smalle straten ten noorden van het meer zijn vernoemd naar de ambachten van de handwerkslieden die er woonden, zoals schoenstraat en papierstraat. Nog steeds wordt in heel veel van deze straten éénzelfde product of ambacht aangeboden door alle winkeltjes.

Mausoleum, tempels en de oorlogsjaren

Een andere belangrijke bezienswaardigheid is het mausoleum van de Noord-Vietnamese communische leider Ho Chi Minh, die voor de Vietnamezen nog altijd een ware held is. Ook het aan hem gewijde museum is interessant. Bezoek tevens de indrukwekkende Tempel van de Literatuur. Voor een duik in de oorlogsgeschiedenis van Vietnam zijn het Hao Li Gevangenismuseum en het Military History Museum, met vliegtuigen en chinooks uit de USA-Vietnam oorlog, een bezoek waard.

Acclimatiseren in het drukke Hanoi

Is Hanoi het startpunt van je reis door Vietnam? Trek dan een paar dagen uit om te acclimatiseren. De chaotische drukte van Hanoi zorgt vaak eerst voor een kleine cultuurshock, maar zodra je eraan went en leert hoe je veilig de straat oversteekt tussen de honderden scooters door, ben je ongetwijfeld klaar voor je rest van je avontuur.

Reisinformatie Vietnam

Beste reistijd Vietnam: februari tot en met april
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Vliegwinkel.nl
Vliegtijd Vietnam: circa 13 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: Riksja Travel of 333Travel
Leukste reizen voor gezinnen: Djoser of Koning Aap

Onze reiservaringen & tips in Hanoi en Noord-Vietnam

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is jóuw online reisgids en ónze passie. Wij zijn Ydwer en Monique, twee reislustige import-Amsterdammers. Ydwer woonde voorheen in Ierland en studeerde in Azië. Monique reisde en adviseerde gezinnen jarenlang over de mooiste verre vakanties. Samen trekken wij de wereld rond en delen we al onze tips met jou op GlobeHopper.

Volg ons op Instagram

Volg ons op Facebook

Blijf op de hoogte

Laat je e-mail achter en ontvang gratis de laatste reistips & reisinspiratie én je bent als eerste op de hoogte van leuke winacties!

GlobeHopper reistips

Andere tips in Vietnam

Halong Bay

Sapa

Ninh Binh

Andere leuke reistips en informatie

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked"