Guggenheim Museum New York

Guggenheim Museum New York

Het Guggenheim Museum in New York is één van de grootste musea die je in The Big Apple kunt bezoeken. Het Guggenheim New York is tevens één van de belangrijkste musea voor moderne kunst. Oorspronkelijk was het een museum bestemd voor de privécollectie van oprichter Solomon R. Guggenheim.

Spiraalvormig ontwerp van Frank Lloyd Wright

Het gebouw zelf is al een museumstuk op zich. Het Guggenheim New York is een spiraalvormig gebouw en ook de tentoonstellingsruimte bestaat uit een spiraalvorm met een grote lichtkoepel. Het gebouw werd ontworpen door de bekende Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright.

Beroemde moderne kunstenaars

De collectie in het Guggenheim Museum bestaat uit kunstwerken van stromingen uit de moderne en hedendaagse kunst. Postimpressionisme, modernisme, expressionisme en surrealisme zijn enkele van deze stromingen. Zo vind je er onder andere kunstwerken van Pablo Picasso, Karel Appel, Wassily Kandinsky en Édouard Manet. Ook tijdelijke exposities zijn te bewonderen in het Guggenheim New York.

Tickets Guggenheim New York

Tickets voor het Guggenheim Museum New York bedragen € 22,- per volwassene, € 15,91 voor 65 plussers en studenten. Kinderen tot 12 jaar krijgen gratis toegang. Actuele openingstijden vind je op de officiële website van het Guggenheim Museum en hier kan je makkelijk online skip-the-line tickets bestellen.
Een bezoek aan het Guggenheim Museum is ook inbegrepen bij de New York Pass.

Wereldwijde Guggenheim Musea in New York, Bilbao, Venetië en Abu Dhabi
Wereldwijd zijn er in totaal 3 Guggenheim Musea te vinden:

  • Guggenheim Museum in Bilbao
  • Solomon R. Guggenheim Museum in New York – tickets vind je hier
  • Peggy Guggenheim Collection in Venetië – tickets vind je hier
  • Het 4e museum, het Guggenheim Museum in Abu Dhabi, wordt momenteel gebouwd en moet in 2020 af zijn.
Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is jóuw online reisgids en ónze passie. Wij zijn Ydwer en Monique, twee reislustige import-Amsterdammers. Ydwer woonde voorheen in Ierland en studeerde in Azië. Monique reisde en adviseerde gezinnen jarenlang over de mooiste verre vakanties. Samen trekken wij de wereld rond en delen we al onze tips met jou op GlobeHopper.

Volg ons op Facebook

Blijf op de hoogte

Laat je e-mail achter en ontvang gratis de laatste reistips & reisinspiratie én je bent als eerste op de hoogte van leuke winacties!

Andere leuke reistips en informatie

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked"