Guggenheim Museum New York

Guggenheim Museum New York

Het Guggenheim Museum in New York is één van de grootste musea die je in The Big Apple kunt bezoeken. Het Guggenheim New York is tevens één van de belangrijkste musea voor moderne kunst. Oorspronkelijk was het een museum bestemd voor de privécollectie van oprichter Solomon R. Guggenheim.

Spiraalvormig ontwerp van Frank Lloyd Wright

Het gebouw zelf is al een museumstuk op zich. Het Guggenheim New York is een spiraalvormig gebouw en ook de tentoonstellingsruimte bestaat uit een spiraalvorm met een grote lichtkoepel. Het gebouw werd ontworpen door de bekende Amerikaanse architect Frank Lloyd Wright.

Beroemde moderne kunstenaars

De collectie in het Guggenheim Museum bestaat uit kunstwerken van stromingen uit de moderne en hedendaagse kunst. Postimpressionisme, modernisme, expressionisme en surrealisme zijn enkele van deze stromingen. Zo vind je er onder andere kunstwerken van Pablo Picasso, Karel Appel, Wassily Kandinsky en Édouard Manet. Ook tijdelijke exposities zijn te bewonderen in het Guggenheim New York.

Tickets Guggenheim New York

Tickets voor het Guggenheim Museum New York bedragen € 22,- per volwassene, € 15,91 voor 65 plussers en studenten. Kinderen tot 12 jaar krijgen gratis toegang. Actuele openingstijden vind je op de officiële website van het Guggenheim Museum en hier kan je makkelijk online skip-the-line tickets bestellen.
Een bezoek aan het Guggenheim Museum is ook inbegrepen bij de New York Pass.

Wereldwijde Guggenheim Musea in New York, Bilbao, Venetië en Abu Dhabi
Wereldwijd zijn er in totaal 3 Guggenheim Musea te vinden:

  • Guggenheim Museum in Bilbao
  • Solomon R. Guggenheim Museum in New York – tickets vind je hier
  • Peggy Guggenheim Collection in Venetië – tickets vind je hier
  • Het 4e museum, het Guggenheim Museum in Abu Dhabi, wordt momenteel gebouwd en moet in 2020 af zijn.

Tips voor jouw Stedentrip New York:
* Ben je op zoek naar jouw ideale stedentrip naar New York? Wij verzamelden hier de mooiste complete stedentrips New York.

* Bekijk ook onze favoriete hotels in New York voor elk budget!
* Vind de goedkoopste vliegtickets naar New York.

Stedentrip New York boeken

Wil je zelf een stedentrip naar New York boeken waarbij vlucht en hotel helemaal voor je geregeld zijn? Of ben je op zoek naar een rondreis door Amerika waar een bezoek aan New York bij is inbegrepen? Kijk eens bij onderstaande stedentrips van Nederlandse reisorganisaties.

Stedentrip New York 4 dagen Lotte New York Palace – Verenigde Staten

New York stedentrip 4 dagen RIU Plaza New York Times Square – Verenigde Staten

Stedentrip New York 4 dagen Hotel Hampton by Hilton Manhattan Madison Square Garden – Verenigde Staten

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

Tips voor New York

22 x Beste tips voor een stedentrip New York

Beste hotels in New York voor elk budget

Andere tips in New York

Metropolitan Museum of Art New York

Geld besparen met de New York City Pass

Vrijheidsbeeld en Ellis Island