Verken het grootste koraalrif ter wereld; Great Barrier Reef

Great Barrier Reef reistips activiteiten en bezienswaardigheden

Het Greet Barrier Reef voor de oostkust van Australië is het grootste koraalrif ter wereld. Het rif is een verzamelnaam voor ruim 2900 individuele koraalriffen en 900 verschillende eilanden. Een bezoek aan het Great Barrier Reef is een ‘must’ tijdens een rondreis door Australië. Je kunt er duiken, snorkelen, zwemmen, eilandhoppen, overheen vliegen en prachtige zeiltochten maken. Spot zeeschildpadden, dolfijnen, kleurrijke vissen, reuzenmanta’s en pijlstaartroggen. Bekijk hier alle mogelijkheden voor de leukste tours.

Dood koraal bij het Great Barrier Reef?

Vraag je je af of het Great Barrier Reef de moeite nog wel waard is, na berichten over afstervende koraalriffen? Het Great Barrier Reef strekt zich uit over ruim 2300 kilometer langs de kust van Queensland. Volgens onderzoekers is net boven Cairns maar liefst 67% van het rif afgestorven. Ten zuiden hiervan, ter hoogte van Airlie Beach, zou 6% van het rif ‘dood’ zijn. Dat zijn zorgwekkende cijfers voor het grootste levende rif ter wereld. Maar toch valt er nog heel veel moois te zien. Vooral de zuidelijker gelegen koraalriffen en de zogenoemde ‘outer reefs’ bieden nog altijd weelderig en kleurrijk koraal met een grote diversiteit aan vissen en de mooiste, ongerepte eilanden. Een onvergetelijke ervaring! Zorg dat je zelf bewust omgaat met dit prachtige stukje natuur, stap niet op koraal en laat geen afval achter. De achteruitgang van het rif komt met name door de stijging van de temperaturen in de oceaan. Wil je meer doen voor het rif, neem dan een kijkje op de site van het Great Barrier Reef Foundation.

Top tips voor het Great Barrier Reef

Drie dingen die je niet mag missen bij het Great Barrier Reef; maak een zeiltrip naar de adembenemende Whitsundays, ga duiken of snorkelen en verken de rijke onderwaterwereld en spendeer een paar dagen op één van de mooie eilanden in een prettig eilandresort, van waaruit je gemakkelijk uitstapjes naar het rif kunt maken. Bekijk ook onze Top 10 activiteiten bij het Great Barrier Reef.

Activiteiten en bezienswaardigheden bij het Great Barrier Reef

Zeiltocht langs de paradijselijke eilanden van de Whitsundays

Top 10 activiteiten Great Barrier Reef

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten