Golden Whip Stream in Zhangjiajie

Golden Whip Stream

Maak een wandeling langs de pittoreske Golden Whip Stream in het Zhangjiajie National Forest Park in China. Langs deze mooie rivier loopt een prachtig wandelpad door de vallei langs de voet van de karstbergen. Deze wordt beschut door bomen en omliggende karstpieken, de Avatar bergen in Zhangjiajie, waardoor je heerlijk kunt wandelen in een wat vlakkere en koelere omgeving dat in de andere delen van het park. Een welkome afwisseling tot al het klimmen en klauteren op karstpieken door.

Apen en afwisselende flora

Gedurende circa 7 kilometer lang loop je langs het water, met slechts minimale hoogteverschillen. De route is vernoemd naar de 380 meter hoge Golden Whip Rock, die je aan het begin (of einde) van je wandeling tegenkomt. Je vindt er veel diverse soorten bomen en planten in een heel serene groene vallei. Verder is de kans groot dat je onderweg apen tegenkomt die in de bomen leven. Op enkele plekken kun je de rivier oversteken en wat verkoeling zoeken in het water.

Aan beide zijden van de Golden Whip Stream wandelroute staan bussen die je naar de volgende locatie kunnen brengen. Trek circa 3 uur uit voor een rustige wandeling met stops onderweg. Ideaal nadat je een intensieve dag hebt geklommen op de karstbergen en je benen wat rust wilt gunnen. Halverwege de route kom je langs een plek met toiletten en enkele kraampjes met eten, voor een mogelijke pitstop.

Andere tips in Zhangjiajie National Park

Wulingyuan

Tianmen Mountain & ’s werelds langste kabelbaan (Zhangjiajie)

Tianzi Mountain kabelbaan