Glazen Brug Zhangjiajie National Park

De hoogste en langste Glazen Brug ter wereld werd in augustus 2016 geopend in het Zhangjiajie National Park in China. Deze enorme brug gaat dwars door de Zhangjiajie Grand Canyon en is 430 meter lang en 300 meter hoog. De spectaculaire ‘glass bottom bridge’ kan dagelijks 8000 mensen dragen, maximaal 600 bezoekers per keer.

Glazen brug Zhangjiajie National Park bezoeken

Er gingen al enkele jaren geruchten dat de brug open zou zijn. Dat is echter niet het geval; vanwege veiligheidstests is de opening vaak uitgesteld en is het steeds onduidelijk geweest wanneer de brug zou openen. Het toeval wilde dat wij Zhangjiajie in augustus 2016 bezochten en dat de glazen brug precies een week later, onaangekondigd werd geopend! Enkele dagen later werd de brug echter weer gesloten omdat er teveel mensen op af kwamen en de brug dat grote aantal niet aankon.
Grote pech dus, wij waren er een week te vroeg maar gelukkig bezochten wij wel de Glazen Skywalks op de nabijgelegen Tianmen Mountain die maar liefst 1430 meter hoog zijn! Eveneens spectaculair, vaak worden de sky walks verward met deze glazen brug. Maar als je de kans hebt, is het een ‘must’ om zowel over de glazen hangbrug als de glazen skywalks te lopen!

Bungee jump en zipline van de glazen brug

In de toekomst kun je ook bungee jumpen en ziplinen vanaf de enorme hangbrug. Wanneer deze attracties aan de brug worden toegevoegd is echter nog onbekend.

Tickets voor de glazen brug van Zhangjiajie

De glazen brug ligt in het Zhangjiajie Grand Canyon Scenic Area, op 30 minuten rijden per bus vanaf het busstation in Wulingyuan. Het entreeticket voor de Zhangjiajie Grand Canyon Scenic Area bedraagt 121 Yuan. Het ticket voor alleen de glazen brug bedraagt 138 Yuan plus 3 Yuan verzekeringsfee. Dit zijn aparte entreegelden. De vierdaagse entreepas voor het Zhangjiajie National Forest Park bedraagt namelijk 248 Yuan.

De glazen brug is dagelijks geopend van 7.30 tot 17.30 uur maar bij slecht weer, regen of veel wind kan de glazen brug worden gesloten voor bezoekers. Op dit moment wordt geadviseerd om tickets voor de glazen brug van Zhangjiajie van tevoren te boeken via een lokaal reisbureau of ter plaatse bij je hostel of hotel. Hou er rekening mee dat tickets eerder uitverkocht kunnen zijn de in de Chinese vakantieperiodes. Helaas mag je geen camera meenemen op de glazen burg, maar een mobiel mag wel mee en daar kun je natuurlijk ook foto’s en filmpjes mee maken.

Wil je Zhangjiajie en de glazen brug met een tour bezoeken? Bekijk onze tips – inclusief tickets:

  1. Boek een privé dagtocht naar Avatar Mountain en de ‘Glass Bridge of Zhangjiajie’. Inclusief: tickets voor het Zhangjiajie Nat. Park en tickets voor de glazen brug. Bekijk & boek hier.
  2. Entree tickets voor de Grand Canyon van Zhangjiajie & de Glass Bridge – met privé-autotransfer vanuit Wulingyuan Area Hotel (retour). Bekijk en boek hier.
  3. Groepstour: Dagtour naar Zhangjiajie Grand Canyon & Glass Bridge inclusief tickets. Bekijk en boek hier.
  4. Of bekijk hier alle tours naar Zhangjiajie en Tianmen Mountain.
Glazen brug Zhangjiajie China

Beste reistijd China: april, mei, september en oktober
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Skyscanner
Vliegtijd China: Tussen de 10 en 11,5 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: TUI of Koning Aap
Leukste reizen voor gezinnen: Local Hero Travel of Djoser Family
Visum China: E-visums.nl
Bekijk en vergelijk vakanties en rondreizen China

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

Andere tips in Zhangjiajie

Avatar Hallelujah Mountain – Zhangjiajie

Wulingyuan

Golden Whip Stream in Zhangjiajie