Genghis Khan standbeeld

Genghis Khan standbeeld

Hij is 40 meter hoog, zilverkleurig en glanst je tegemoet: het beroemde Genghis Khan (ook wel Dzjengis Khan of Chinggis Khan) standbeeld ten noordoosten van Ulaanbaatar is een heuse blikvanger in het wijde landschap. De Mongoolse strijder zit op zijn paard met in de hand een gouden zweep. Op het terrein vind je ook de beelden van een heel team aan krijgers op paarden, die Genghis Khan hielpen in zijn geslaagde missie om de stammen van Mongolië te verenigen en het Mongoolse Rijk, één van de grootste imperiums in de wereldgeschiedenis, te stichten.

Het zilveren standbeeld is van buiten al indrukwekkend, maar nog leuker is om in het beeld per lift (en het laatste stukje met de trap) omhoog te gaan voor een uitzicht vanuit het hoofd van het paard. Ook het museum en een korte video over de bouw van het standbeeld zijn inbegrepen in de entreeprijs van 7000 Tugrik (€ 3,50).

Vind je ideale vakantie met de GlobeHopper Vakantiewijzer

Op de plek van het standbeeld zou de zweep van de krijger gevonden zijn, wat de locatie heeft bepaald. Binnen in het complex zie je een levensgrote replica van de zweep, vlak naast een lederen laars die grappig genoeg het Guinness Book of Records heeft gehaald als ‘grootste laars ter wereld’.

Locatie en dagtrip naar het Genghis Khan standbeeld

Het standbeeld ligt op circa 60 kilometer ten noordoosten van Ulaanbaatar, een uur rijden. Het is niet mogelijk om met het openbaar vervoer te gaan, enkel per taxi vanuit de hoofdstad (voor 80.000 tot 100.000 Tugrik, circa € 40,- á € 50,- retour) of tijdens een tour.
Tip: maak je een dagtrip naar het standbeeld vanuit Ulaanbaatar? Combineer dit dan met een bezoek aan het Terelj National Park dat slechts een half uur rijden verderop ligt.
Indien je in een hostel verblijft, is het vaak niet moeilijk om andere mensen te vinden voor een dergelijke dagtour en zo de kosten te delen. Wij kwamen op die wijze uit op 20.000 Tugrik per persoon voor een dagtrip, slechts € 10,- per persoon exclusief de entreegelden.
Heb je reeds een tour naar Terelj geboekt, dan is de kans groot dat een bezoek aan het standbeeld al onderdeel uitmaakt van je reisschema.

Bekijk de 360 video van het Genghis Khan standbeeld

Reisroutes met het Genghis Khan standbeeld

Rondreis Mongolië 4 dagen

Andere tips in Mongolië

Terelj National Park

Khuvsgul Lake

Ulaanbaatar

Andere leuke reistips en informatie

data-matched-content-ui-type="image_card_stacked"