Full Moon Party Thailand Koh Phangan

Full Moon Party Thailand Koh Phangan

De Full Moon Party in Thailand is één van de meest legendarische strandfeesten die je mee kunt maken en een ‘must’ tijdens je rondreis door Thailand. Vooral natuurlijk voor backpackers! De Full Moon Party wordt gehouden op Haad Rin Beach op het Zuid-Thaise eiland Koh Phangan.

Feesten tot de zon opkomt

De Full Moon Party wordt elke maand georganiseerd tijdens, hoe kan het ook anders, volle maan en trekt tussen de 5000 en 30.000 bezoekers. Dansen en drinken op het strand staat centraal en veel bezoekers dragen neon kleding, glowsticks en beschilderen zich met neon bodypaint. DJ’s uit binnen- en buitenland zorgen ervoor dat je de hele nacht uit je dak kunt gaan. De muziek varieert van trance tot house, R&B, drum & base, dance, pop en reggae. Er worden ‘buckets’ met mixdrankjes verkocht en vuurshows gegeven. Het strandfeest begint bij zonsondergang en gaat door tot zonsopkomst de volgende ochtend.

Drugs en veiligheid op de Full Moon Party

Ondanks dat er partygangers zijn die drugs gebruiken tijdens de Full Moon Party in Thailand, is dat wel streng verboden. De Thaise politie patrouilleert vaak undercover tijdens de feesten en probeert het drugsgebruik zo in te perken. Andere veiligheidsissues waar je rekening mee moet houden zijn zakkenrollers en de kans dat glazen bierflesjes op het strand belanden, waar je vervolgens met blote voeten in kunt gaan staan. Ook wordt er wel eens ingebroken in de bungalows en kamers vlakbij Haad Rin Beach tijdens de Full Moon Party, omdat algemeen bekend is dat iedereen op het strand aan het feesten is. Let dus goed op je spullen, sluit je kamer goed af als je weggaat, draag schoenen tijdens de Full Moon Party en neem geen waardevolle spullen mee naar het strand. En blijf van de drugs af… je bent immers in Thailand waar celstraffen en boetes van 750 euro voor het roken van cannabis geen uitzondering zijn. Los van de risico’s die er natuurlijk zijn tijdens zo’n feest, voelden wij ons tijdens ons bezoek heel veilig en hebben we een topavond gehad. De Full Moon Party draait in eerste instantie natuurlijk om feesten, plezier maken en andere reizigers ontmoeten!

Full Moon Party in Thailand; hoe het allemaal begon

De allereerste Full Moon Party op Koh Phangan was in 1985 toen een kleine groep backpackers bij elkaar kwam bij Paradise Bungalows (nog steeds een bekende accommodatie bij Haad Rin Beach) en een feestje bouwde op het strand. Koh Phangan was toen nog een onbekend eiland. Al snel vertelden reizigers elkaar over de Full Moon Party en groeide het feest uit tot één van de populairste evenementen in Thailand. Naast de Full Moon Party’s worden er ook ‘Half Moon’ en ‘Quarter Moon’ party’s georganiseerd op Koh Phangan, al vinden die vanwege de Thaise wetgeving niet plaats op Haad Rin Beach.

10 Tips voor je bezoek aan de Full Moon Party in Thailand

1. Samen feesten

Ga met een meerdere mensen naar het feest en spreek een plek af waar je elkaar weer ziet als je elkaar kwijt bent. Spreek af dat je een beetje op elkaar let tijdens het strandfeest.

2. Niet teveel geld

Neem niet teveel geld mee. De ‘buckets’ met mixdrankjes zijn goedkoop en er past veel in zo’n emmer. Veel geld heb je dus niet nodig en kun je alleen maar kwijt raken.

3. Beste slaapplekken voor de Full Moon Party

Wil je vlakbij Haad Rin Beach verblijven? Reserveer je hotel of hostel dan zo lang mogelijk van tevoren omdat alles snel volgeboekt raakt. Als je geld wil besparen kun je beter verblijven aan een ander strand op Koh Phangan en de taxi nemen. Of doe wat wij deden; slaap op buureiland Koh Samui, neem de boot naar de Full Moon Party en pak de volgende ochtend de eerste vroege boot weer terug naar Koh Samui.
Schrijf daarnaast ook het adres van je hostel of hotel op zodat je altijd kunt vragen hoe je weer thuis komt. Kijk hier voor onze overnachtingstips voor Koh Phangan.

4. Neem de speedboot van Koh Samui naar Koh Phangan

De meeste Full Moon Party gangers vertrekken naar Koh Phangan vanaf het naastgelegen eiland Koh Samui. Met de normale veerboten doe je ruim een uur over deze vaartocht. De veerboten vertrekken vier keer per dag vanaf Bophut Beach en Big Buddha Beach. Met speedboten die de hele nacht heen en weer varen ben je binnen 30 minuten op Koh Phangan. Tickets voor de speedboot worden verkocht bij elk boekingskantoor op Koh Samui. Tickets kosten circa 500 Baht inclusief de minibus die je ophaalt en terugbrengt naar je hotel of hostel. Omdat wachttijden voor de veerboot kunnen oplopen is de speedboot een aanrader.

5. Geen drugs

Blijf van alle drugs af; de Thaise drugswetten liegen er niet om. Voor je het weet beland je in een Thaise cel of betaal je vele honderden euro’s om daaruit te blijven, zelfs als je je bijvoorbeeld enkel aan het roken van wat cannabis hebt gewaagd.

6. Pas op waar je gaat staan

Zelf ben ik tijdens de Full Moon Party met blote voeten in glas gaan staan. Pas dus goed op en draag het liefst schoenen of op zijn minst slippers. Loop je toch een wond op aan je voet of been? Ga dan naar het ziekenhuis op Koh Samui om het schoon te laten maken, straatvuil in een open wond kan namelijk voor heel nare ontstekingen zorgen.

7. Ga niet de zee in

Veel mensen lopen de zee in om te plassen of om af te koelen, maar sommigen zijn helaas niet de eerste en ook niet de laatste die er niet meer uitkomen. Dronken de zee in gaan is nou eenmaal geen goed idee…

8. Ga niet springtouwen met vuur

Op het strand zie je verschillende vuurshows en wordt er ook touwtje gesprongen met een vuurtouw. Geen aanrader en al helemaal niet als je al wat drank op hebt. Verschillende mensen lopen nare brandwonden op. Heb jij of één van je vrienden toch iets opgelopen? Laat er echt even naar kijken in het ziekenhuis op buureiland Koh Samui.

9. Pas op voor zakkenrollers

Zakkenrollers kunnen hun lol op tijdens de Full Moon Party! Neem geen dure spullen mee. Wil je toch je telefoon meenemen? Kies dan voor een oud model waarvan het geen ramp is als je hem kwijt raakt.

10. Geniet, dans & feest!

Laat je niet ontmoedigen door alle waarschuwingen; de Full Moon Party is zo’n ‘once in a lifetime experience’ die heel gaaf is om mee te maken. Dus pas een beetje op jezelf en je reisgenoten en geniet van het meest legendarische strandfeest van Thailand!

Full Moon Party’s in 2018 en 2019

Het actuele overzicht van de Fool Moon Party’s op Koh Phangan vind je hier!

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHopper Lennox) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.


Dit bericht is alleen zichtbaar voor beheerders.
Probleem met het weergeven van Facebook berichten. Back-up cache in gebruik.
Klik om de fout te tonen
Fout: Error validating access token: The user has not authorized application 1332798716823516. Type: OAuthException

Andere tips op Koh Phangan

Dagtrip naar Koh Tao en Koh Nang Yuan

Beste hotels op Koh Phangan voor elk budget

Koh Phangan; stranden, natuur en Full Moon Party

Andere leuke reistips en informatie