Fietsen over de stadsmuur van Xi’an

Fietsen over de stadsmuren van Xi'an

De oude stadsmuren van Xi’an behoren tot de best bewaarde stadsmuren in China. De 14 kilometer lange muren werden gebouwd in 1370 ten tijde van de Ming-dynastie en omringen het stadscentrum nog altijd volledig; zelfs waar de muur dreigde te vervallen, is deze helemaal gerestaureerd. Bezoek de stadsmuren van Xi’an en maak een wandeling of fietstocht over de muren!

Fietsen of wandelen over de stadsmuren van Xi’an

Dankzij de restauratie is het mogelijk om bovenop de stadsmuren een wandeling of fietstocht te maken! Je kunt helemaal rond; te voet in circa 4 uur, op de fiets in 1,5 uur. Bovenop de muur kun je gewone fietsen, mountainbikes of tandem fietsen huren voor deze unieke ervaring!
Ben je minder mobiel, dan kun je ook kiezen voor een tour met een elektrisch ‘golfwagentje’. De muren zijn 12 meter hoog en zo’n 10 meter breed. Bovenop de muur laat je de stadsdrukte even achter je en begeef je je in een geheel andere wereld.

South Gate

De stadsmuur telt in totaal 18 toegangspoorten. Deze zijn niet allemaal geopend voor publiek, je kunt de muur op vanuit de volgende poorten; South Gate, Small South Gate, East Gate, West Gate, North Gate, Heping Gate, Wenchang Gate en de Hanguang Gate. Kies dus gerust de ingang die het dichtst bij je hotel of hostel ligt.
De mooiste plek om de muur te beklimmen is echter de South Gate, ofwel de Yongning ingang. Dit is ook de populairste locatie om fietsen te huren.
Het aangrenzende South Gate Square wordt veel gebruikt voor officiële gelegenheden. Heb je een ticket om de muur te beklimmen, dan kun je hier ook twee kleine musea bezoeken.

Hoe kom je bij de South Gate

South Gate Station is een stop op de metrolijn, dus makkelijk bereikbaar. Verblijf je in het centrum, dan wandel je vanaf de Bell Tower in circa 10 minuten via South Street naar de South gate.

Kosten stadsmuren en fietsenhuur

Je kunt op vier plekken fietsen huren op de muur van Xi’an: zuid (de grootste fietsverhuurlocatie), oost, noord en west. Je kunt de fietsen op elk punt inleveren.

Entree tot de stadsmuren bedraagt 54,- Yuan (korting voor kinderen en studenten).
Huur van een gewone fiets: 45,- Yuan (voor 2 uur).
Huur van een tandem: 90,- Yuan (voor 2 uur).
Rit per elektrische wagen: 80,- tot 120,- Yuan per persoon.
NB. Hou rekening met een borg die je betaalt voor de fietsenhuur (100 Yuan), na afloop krijg je deze terug.

Tip voor je bezoek

Zorg dat je de stadsmuren op warme dagen niet midden op de dag bezoekt. De ochtend of avond zijn betere momenten voor een wandeling of fietstocht. Fietsen zijn te huur tussen 08.00 ’s morgens en 20.00 uur ‘s avonds.

Andere tips in Xi’an

Giant Wild Goose Pagoda & muziekfontein

Xi’an Drum & Bell Tower

Xi’an Moslim Kwartier

Aanbevolen reisorganisaties China

Vind je de informatie op deze website interessant of behulpzaam? Dan vragen we je om bij boeking van je vakantie of tickets gebruik te maken van 1 van de links van onderstaande aanbevolen reisorganisaties. Dit helpt ons om de website live te houden en verder uit te breiden. Wij ontvangen een kleine commissie terwijl jij niks extra betaalt.