Fietsen door Beijing

Fietsen door Beijing China

De leukste manier om Beijing te verkennen; stap ‘oer-Hollands’ op de fiets! Samen met een gids kun je mooie fietstochten maken door de stad. Leer zo het veelzijdige karakter van Beijing kennen. Fietstochten zijn er in allerlei vormen; een halve of een hele dag, langs tempels, door de oude volkswijken van Beijing; de hutongs of langs kunstmarkten. Diverse organisaties bieden bovendien fietstochten aan onder begeleiding van een Nederlandse gids.

Fietstocht met Nederlandse gids

Eén van de mogelijkheden is een fietsexcursie met Inge Jansen (schrijfster van Dominicus reisgidsen) en Monique Groeneveld (eigenaresse van talenschool China Inside). De dames organiseren fietstochten door de karakteristieke hutongs, langs de meren van Houhai, de Drum- en Bell Tower en andere plekjes ‘van de gebaande paden’. Ook fiets je langs de Verboden Stad en het Plein van de Hemelse Vrede, zodat je weet waar je moet zijn als je deze highlights gaat bezoeken.

Een halve dagexcursie (circa 3 uur) kun je reserveren vanaf 350 Yuan per persoon inclusief gids en fietshuur. Sluiten er meerdere personen aan bij de fietstocht, dan kan de prijs lager worden.

Andere reistips in Beijing

Verken de Hutongs; Beijings knusse steegjes

Lama Tempel in Beijing

Panjiayuan antiekmarkt