Festivals in Brazilië

Festivals in Brazilie

Carnaval

Carnaval is een Rooms Katholiek feest. Het vindt ieder jaar plaats in februari, maar afhankelijk van de religieuze kalender worden de exacte data bepaald.

Waar vier je carnaval in Brazilië?

Ga naar Rio de Janeiro voor de indrukwekkende sambashow in de Sambadrome, het grootste straatfeest, de vele openbare bloco’s, en het grootste internationale verkleedfeest dat je ooit gezien hebt. Kies Recife, Olina, Salvador de Bahia of Porto Seguro voor meer georganiseerde straatparades met een AfroBraziliaanse inslag en verschillende muziekstijlen. Of wees tegendraads en vier feest met de gastvrije inwoners van het overweldigende Sao Paulo.

Verering van Yemanjá, de godin van de zee

Op 2 februari wordt Yemanjá vereerd Salvador de Bahia. Dit is de dag dat duizenden mensen, gekleed in wit, hun offers brengen aan de godin van de zee. Het festival vindt plaats in Rio Vermelho en duurt vanaf zonsopkomst tot s’avonds laat. De verering is heel indrukwekkend om te zien. Volg de meute en je komt er vanzelf.

Deze zelfde traditie wordt op nieuwjaarsdag in praktijk gebracht in Rio de Janeiro; waar mensen de godin eveneens vereren met hoop op een voorspoedige toekomst.