Empire State Building

Empire State Building

Het Empire State Building is een 381 meter hoge wolkenkrabber in New York van waaraf je een waanzinnig uitzicht hebt over New York City. Het gebouw staat in Midtown Manhattan en is één van de populairste bezienswaardigheden in New York.

Observation decks op het Empire State Building

Op de 86e en de 102e verdieping van het Empire State Building liggen de ‘observation decks’. Vanaf de 86e verdieping heb je een ‘open air’ uitzicht van 360 graden over de stad. Je kunt Central Park, Times Square, het Vrijheidsbeeld, de Brooklyn Bridge en de Hudson rivier allemaal zien vanaf dit uitzichtplatform.
Op de 102e verdieping, het Top Deck, heb je eveneens 360 graden zicht maar dan van achter glazen ramen. De wolkenkrabbers van New York zijn spectaculair vanaf dit observatieplatform.
Op de 2e en de 80e verdieping vind je een tentoonstelling over het Empire State Building. Deze kun je bezoeken als je een tickets koopt om één van de uitzichtplatformen te bezoeken.

Openingstijden Empire State Building

Het Empire State Building is dagelijks geopend van 8.00 uur ’s morgens tot 02.00 uur ’s nachts. Je kunt zo kiezen of je een prachtig uitzicht over New York wilt bij daglicht of in het donker, wanneer alle lichtjes in de stad branden. Ook de lampen op het Empire State Building zelf zijn spectaculair en veranderen van kleur.

Tickets Empire State Building kopen

Tickets zijn apart verkrijgbaar voor de 86e verdieping en voor de 101e verdieping. Je kunt ook een combinatieticket voor beide verdiepingen kopen. Geen zin om in de rij te staan? Kies dan voor de VIP Express Pass en skip de rij.
Toegang tot het Empire State Building is ook inbegrepen bij de verschillende New York City passen. Kinderen tot 6 jaar krijgen gratis toegang.