Heb je altijd al eens bij een Michelin sterrestaurant willen eten, maar gaat dit je budget te boven? Of trakteer je jezelf regelmatig op een bijzondere maaltijd in onderscheiden restaurants? Hoe hoog of laag je dinerbudget ook is; in Hongkong móet je uit eten bij Tim Ho Wan. Dit spotgoedkope Chinese dimsum restaurant prijkt met één ster in de Michelin Gids van Hongkong.
Wij bezochten Tim Ho Wan rond lunchtijd en kozen acht kleine gerechten van de kaart, zoals rijst dumplings, eiercake, gestoomd rundervlees en BBQ varkensvlees. Tim Ho Wan ziet eruit als een lokaal restaurantje, als je er langs loopt zou je niet denken dat dit restaurant een heuse Michelin Ster heeft. Dat maakt het juist zo leuk, samen met de prijs natuurlijk.
Wij bestelden dit voor 2 personen (van elk één stuk):
– Glutinous rice dumpling
– Steamed egg cake
– Steamed beaf ball with bean curd skin
– Steamed minced fish balls with vegetables
– Baked bun with BBQ pork
– Pan fried green pepper stuffed with minced fish
– Pan fried turnip cake
– Fried noodles with soya sauce
Totale kosten: exact € 10,- per persoon.
Een kan thee kregen we er gratis bij. Verder staan er ook allerlei gerechten met kip en garnalen op het menu, mocht je daarvan houden. Het eten was heerlijk en de bediening enorm vriendelijk. Je kunt zelf op het Engelstalige menu aankruisen welke gerechten je wilt bestellen.