Eet bij Tim Ho Wan; goedkoopste Michelin Sterrestaurant ter wereld

Tim Ho Wan Michelen Sterrestaurant

Heb je altijd al eens bij een Michelin sterrestaurant willen eten, maar gaat dit je budget te boven? Of trakteer je jezelf regelmatig op een bijzondere maaltijd in onderscheiden restaurants? Hoe hoog of laag je dinerbudget ook is; in Hongkong móet je uit eten bij Tim Ho Wan. Dit spotgoedkope Chinese dimsum restaurant prijkt met één ster in de Michelin Gids van Hongkong.

Wij bezochten Tim Ho Wan rond lunchtijd en kozen acht kleine gerechten van de kaart, zoals rijst dumplings, eiercake, gestoomd rundervlees en BBQ varkensvlees. Tim Ho Wan ziet eruit als een lokaal restaurantje, als je er langs loopt zou je niet denken dat dit restaurant een heuse Michelin Ster heeft. Dat maakt het juist zo leuk, samen met de prijs natuurlijk.

Wij bestelden dit voor 2 personen (van elk één stuk):
– Glutinous rice dumpling
– Steamed egg cake
– Steamed beaf ball with bean curd skin
– Steamed minced fish balls with vegetables
– Baked bun with BBQ pork
– Pan fried green pepper stuffed with minced fish
– Pan fried turnip cake
– Fried noodles with soya sauce

Totale kosten: exact € 10,- per persoon.

Een kan thee kregen we er gratis bij. Verder staan er ook allerlei gerechten met kip en garnalen op het menu, mocht je daarvan houden. Het eten was heerlijk en de bediening enorm vriendelijk. Je kunt zelf op het Engelstalige menu aankruisen welke gerechten je wilt bestellen.

Diverse locaties Tim Ho Wan in Hongkong

Er zijn meerdere Tim Ho Wan restaurants te vinden in Hongkong. Het restaurants waarmee het allemaal begon, zat in Mongkok maar is inmiddels verhuisd naar Olympian City. Ook de restaurants in Sham Shui Po, North Point en Tai Kok hebben een ster.

Wij bezochten Tim Ho Wan in de wijk Sham Shui Po aan G/F, 9-11 Fuk Wing Street. We hoorden dat er vaak wachtrijen voor de deur staan, maar dat viel erg mee toen wij het restaurants rond lunchtijd bezochten. We konden vrijwel direct naar binnen. Voor het avondeten kan het wat drukker zijn, dus lunchtijd is een goed moment voor je bezoek. Grijp je kans om heerlijk lokaal uit eten te gaan, voor een lokaal prijsje, op Michelin niveau!

Andere tips in Hongkong

Wandelen en dieren spotten in Kowloon Park

Shoppen op de Temple Street Night Market

Zwemmen in Kowloon Park