Eet Peking Eend

Eet Peking eend

Geroosterde Peking Eend is één van China’s meest kenmerkende gerechten, afkomstig uit Beijing. Dus waar kun je nu beter ‘Peking Duck’ eten dan in Beijing zelf! Het gerecht werd al gemaakt voor de keizers van de Yuan-, Ming- en Qing-dynastieën en recepten gaan vele eeuwen terug.

Je kunt Peking Eend eten bij allerlei lokale restaurants en eetstalletjes, al zien de aan haakjes hangende eenden er bij het ene eettentje appetijtelijker uit dan bij de ander. De eend wordt gemarineerd, gedroogd en daarna geroosterd in de oven. Het resultaat is een sappig stuk vlees, in dunne plakken gesneden, met een knapperig randje.

Beroemd Peking Eend restaurant in Beijing

Beijing telt een handvol beroemde restaurants waar mensen letterlijk in de rij staan om Peking Eend te bestellen. De meest populaire is Qianmen Quanjude aan de drukke winkelstraat Qianmen Dajie. Hier wordt Peking Roast Duck geserveerd in meer dan 400 verschillende stijlen. In het restaurant hangen foto’s van diverse beroemdheden hier hun eend kwamen eten. Wil je jezelf aan de klantenlijst kunnen toevoegen, bereid je dan vast voor op een wachtrij van soms enkele uren.

Andere reistips in Beijing

Wangfujing avondmarkt met Chinees streetfood

Lama Tempel in Beijing

Verboden Stad in Beijing ontdekken