Easy Rider Tour in Vietnam

Easy Rider Tour in Vietnam reistips

Touren door Vietnam met een Easy Rider is de ultieme manier om de mooiste ‘off the beaten track’ plekjes in Vietnam te ontdekken op een avontuurlijke manier. Easy Riders zijn motorrijders bij wie je achterop de motor een tour kunt maken van één dag of meerdere dagen. Ze nemen je mee naar prachtige plekjes, lokale dorpen en onbekende highlights, spreken goed Engels en weten enorm veel te vertellen over de omgeving. Onderweg slaap je in homestays of kleinschalige hotels en maak je kennis met het dagelijks leven van de locals.

Echte en neppe Easy Riders

Easy Riders Tours zijn erg populair en een erg leuke manier om Vietnam te ontdekken terwijl je achterop de motor door het landschap cruist. De meeste Easy Riders zijn te vinden in Dalat, waar het allemaal begon, en in Nha Trang. Maar ook andere steden hebben Easy Riders. De enige valkuil is; hoe onderscheid je de goede van de slechte Easy Riders? Sommige Easy Riders hebben zich verenigd in een organisatie om hun ‘merk’ te beschermen. Op straat wordt je soms benaderd door ‘nep-Easy Riders’, die op eigen houtje opereren maar een stuk voordeliger zijn. Wie kies je?

5 Tips voor de keuze van je Easy Rider

1. Let op de rijveiligheid van de Easy Rider. Ga je een dag met hem op pad, rij dan eerst een stukje door de stad. Huur je hem in voor meerdere dagen, probeer dan eerst een dagtocht om te zien of het rijgedrag je bevalt. Onthou dat je zaken altijd zelf in de hand hebt; vind jij dat er langzamer gereden moet worden, zég het dan. Een goede Easy Rider zal gewoon in het juiste tempo rijden, maar aarzel nooit om de motorrijder aan te spreken op dit onderwerp. Het gaat erom dat jij veilig bent én dat je je prettig voelt achterop de motor.
2. Check of je een goed passende en schone helm op krijgt.
3. Check of je bagage veilig en stevig wordt vastgemaakt achterop de motor.
4. Maak een praatje en controleer of de Easy Rider goed Engels spreekt én of hij veel weet te vertellen over de omgeving.
5. Controleer of de Easy Rider is aangesloten bij een organisatie. Al wil dit niet altijd zeggen dat hij goed is, en ook Easy Riders die nergens aangesloten zijn, zijn niet per definitie slecht. Maar bespreek zijn ervaring en zorg dat je een referentie hebt; het liefst is hij aanbevolen door een andere reiziger of door je hostel/hotel.

Tips voor Easy Riders in Nha Trang, Dalat en Hue

Nha Trang: Easy Rider Motorcycle Trips
Dalat: Dalat Easy Rider
Hue: Hue Easy Rider

Mooie routes voor een Easy Rider Trip

Enkele populaire routes voor een Easy Rider trip (ook mogelijk in tegengestelde richting), zijn:
HueHoi An (1 dag, lees ook ons artikel Reis per scooter/motor tussen Hue en Hoi An via de Hai Van Pass)
Nha Trang – Dalat (1 tot 3 dagen)
Nha Trang – Dalat – Mui Ne (2 tot 4 dagen)
Nha Trang – Dalat – Mui Ne – Ho Chi Minh City (4 tot 5 dagen)
Dalat – Mui Ne (1 tot 3 dagen)
Dalat – Lak Lake – Buon Mha Thuot – Pleiku – Kon Tum – Kham Duc – Hoi An (5 dagen)

Prijsindicatie Easy Rider Tour

Prijzen variëren van circa US$ 59,- per dag tot US$ 75,- per dag. Bij een één- of tweedaagse trip zal het dagtarief iets hoger liggen dan wanneer je bijvoorbeeld vijf dagen op pad gaat. Bij de voordeligere tours wordt soms verwacht dat je meebetaalt met het eten en de overnachting van de Easy Rider. Maak hierover van tevoren duidelijke afspraken. Voor korte (halve dag)trips rondom Dalat moet je rekenen op circa US$ 30,- voor een dagdeel (prijzen 2017).

 

Georganiseerde rondreizen door Vietnam: Ben je op zoek naar een rondreis door Vietnam waarbij alles voor je is geregeld? Wij verzamelden hier de mooiste georganiseerde vakanties in Vietnam van diverse Nederlandse reisorganisaties.

Reisinformatie Vietnam

Beste reistijd Vietnam: februari tot en met april
Goedkoopste vliegticket aanbieder: Skyscanner
Vliegtijd Vietnam: circa 13 uur bij een rechtstreekse vlucht
Beste hotel en hostel deals: Booking.com
Leukste reizen voor koppels: Local Hero Travel of Evaneos
Leukste reizen voor gezinnen: Djoser of Riksja Family
Tip voor rondreis Vietnam op maat: Van Verre of AsiaDirect
Visum Vietnam: E-visums.nl
Bekijk en vergelijk vakanties en rondreizen Vietnam

Over GlobeHopper

Wie is GlobeHopper

GlobeHopper is een online reismagazine boordevol leuke reistips, de mooiste hotspots & onbekende plekjes, waanzinnige rondreizen en toffe stedentrips.  Wij, Ydwer & Monique, nemen je mee naar onze favoriete plekken op aarde. Omdat we zelf al jarenlang de aardbol rondreizen (eerst als solo-backpackers, daarna met elkaar en sinds kort met onze mini-GlobeHoppers Lennox & Zoë) hebben we heel veel persoonlijke reistips die we hier graag met je delen! Meer over ons.

Leuke activiteiten

Andere tips in Vietnam

Dalat

Nha Trang

Hoi An